Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Kontrola optužnice povodom ubistva Mileta Radulovića u Višem sudu u Podgorici je odložena, jer su okrivljeni državljani Srbije Veljko Belivuk i Marko Miljković zatražili da lično prisustvuju ročištu kada budu predstavljani dokazi, potvrđeno je RTCG iz Višeg suda.

Kako je saopšteno, Belivuku, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, putem zamolnice uručena je optužnica, ali on nije dao saglasnost da se kontrola i predstavljanje dokaza obave bez njegovog prisustva, a na isti način je postupio i Miljković, piše RTCG.

PROČITAJTE JOŠ:

Da li bi Beluvuk u septembru, kada je zakazan nastavak suđenja, mogao biti u Podgorici, iz Višeg suda nisu mogli da preciziraju.

Suđenje je odloženo zbog toga što u Viši sud danas nije došao ni Belivukov advokat Dejan Lazarević, koji je takođe u zatvoru u Beogradu. Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su, prema dokaznom materijalu, pre dve godine oteli Radulovića, a potom ga predali ostalim članovima „kavačke grupe“, koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili.

Miloš Radonjić i Petar Ðurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića, koji se na meti te kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

****

BONUS VIDEO: Nove žrtve klana Miljkovića i Belivuka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar