Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Foto:Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Veljko Belivuk, vođa ozloglašenog klana kojem se na teret stavljalju brutalne likvidacije, početkom februara saslušan je u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) povodom proširenja istrage za još dve likvidacije - Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, a portal Nova.rs otkriva detalje pomenutog ispitivanja iz proširene optužnice.

Belivuk je u svom iskazu pričao o uslugama koje je ovaj klan činio za državu, a što je naš portal ekskluzivno otkrio još u martu ove godine.

U njegovom iskazu pominjao se i Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, koji je nedavno osuđen u Hrvatskoj za falsifikovanje isprava.

Filip Korać Foto:Rajko Ristić

Ispričao je da, umesto njih koji su sarađivali s državom, sada to radi „škaljarski klan“, Korać koji je saradnik BIA i Interpola, kao i Jovan Vukić (označen kao vođa „škaljarskog klana), navodi se u optužnici u koju je naš portal imao uvid.

„To znači da država ima novog pajtosa. Svi su zamenjeni, uhapšen je Kokeza i dovedena je druga ekipa koja će sarađivali sa državom“, navodi se u optužnici.

Pretpostavlja se da Belivuk aludira na Slavišu Kokezu, bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koji je informativno ispitan početkom godine.

ssp kokeza
Slaviša Kokeza, bivši predsednik FSS

Inače, Filip Korać, koga je Belivuk pomenuo u iskazu slovi za neprijatelja uhapšenog klana.

O tome da je bio trn u oku klanu uhapšenih vođa navijača Veljka Belivuka i Marka Miljkovića govorio je i okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin.

Pročitajte još:

Hrvatin, jedan od pripadnika kriminalne grupe Velje Nevolje, ispričao je u tužilaštvu da su članovi tog klana fotografije izmasakriranih tela slali Koraću, u nameri da ga zastraše. Na jednoj od izmasakriranih tela čak su i krvlju napisali Koraćevo ime.

U fokusu javnosti Korać se našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju.

Ipak, protiv Koraća je kasnije obustavljena istraga. Početkom juna osuđen je pred Opštinskim sudom u Zagrebu zbog falsikovanja hrvatskog pasoša. Njemu je izrečena uslovna kazna zatvora od godinu dana, sa rokom provere od pet godina.

Sem toga, Koraću je tada izrečena i novčana kazna od 75.000 kuna.

BONUS VIDEO: Opsadno stanje u Ustaničkoj ulici, Belivuk i Miljković stigli u Specijalni sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagramv

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar