Vuk Cvijić Foto: Printscreen/Nova s

Srđan Lalić, jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priznao je krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Novinar Vuk Cvijić je ocenio za N1 da to olakšava posao tužilaštvu.

Lalić je, prema navodima optužnice, bio jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marko Miljkovića i tereti se za pet ubistava.

„On u daljem postupku može da dobije neki zaštićeni status. Na tužilaštvu je da proceni da li bi im eventualno koristio kao, na primer, svedok saradnik“, kaže Cvijić.

Dodaje da kroz postupak nemamo odgovore na neka pitanja i podseća da se optužnica odnosi na period od 2019. godine, a da je Belivukova grupa delova dugo pre toga.

„Naravno, borba protiv mafije ni u jednoj zemlji, pa ni u Srbiji, je nemoguća bez svedoka saradnika. Ako bi neko otkrio pozadinu, kontakte te grupe pre svega sa ljudima iz institucija, iz vlasti… Vidimo kako je ona formirana, u trenutku kad su preuzimali primat na tribinama u toj grupi su se zajedno pojavljivali i predstavnici službi bezbednosti“, kaže on.

Cvijić dodaje da se iz dokaza u predmetu protiv Dijane Hrkalović vidi da je i ona održavala kontakte sa tom grupom, ali da se ne postupa po tim dokazima.

„Na primer, niko nije zvao glavnog koordinatora Žandarmerije Nenada Vučkovića da objasni svoje kontakte sa Belivukom, ko je to glavni šef koga oni spominju…“, navodi Cvijić.

U posebnom odeljenju Tužilaštva za organizovani kriminal nastavljeno je pripremno ročište u slučaju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i jos 28 optuženih za najteža krivična dela, među kojima – pet ubistava, zatim otmice, mučenja, silovanja, prodaja droge i posedovanje oružja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar