Gružansko jezero: Ronioci tragaju za telom devojke
Ilustracija Foto: Nova.rs

Potraga za telom nastradale Jovane Đ. (20) koja se juče utopila u Gružanskom jezeru traje i danas. Na mesto nesreće jutros su stigli ronioci Žandarmerije koji sonarom pretražuju teren na kome se dogodilo tragedija. Prema saznanjima Nova.rs spasilačkim ekipama pomaže i mladić koji je juče bio sa Jovanom na jezeru.

Gružansko jezero: Ronioci tragaju za telom devojke
Foto: Nova.rs

U potragu za nastradalom devojkom juče su čamcima odmah krenuli članovi rubočuvarske službe koji su pretraživali širi pojas oko mesta nesreće. Iako je potraga trajala do kasnih večernjih sati, nisu uspeli da pronađu telo nastradale Jovane iz Kragujevca.

Danas oko 10.30 na mesto nesreće stigli su ronioci Žandarmerije koji sonarom pretražuju podvodni deo jezera, a očekuje se i da krenu u potragu pod vodom.

Gružansko jezero: Ronioci tragaju za telom devojke
Foto: Nova.rs

Tragedija u kojoj je dvadesetogodišnja Jovana Đ. iz Kragujevca izgubila život dogodila se juče oko 17.00 sati, kada je grupa mladih tokom izleta, isplovila na jezero gumenim čamcem i daskom za surfovanje.

Prema rečima očevidaca koji su u tom trenutku bili na jezeru, troje mladih, među kojima je bila i nastradala devojka, odvojila se na dasci za surfovanje od grupe prijatelja koji su bili u gumenom čamcu. Pretpostavljaju da se daska prevrnula, a kako je nesrećna devojka bila neplivač, potonula je i od tada joj se gubi svaki trag.

Gružansko jezero: Ronioci tragaju za telom devojke
Foto: Nova.rs

Tragedija se dogodila u delu jezera na starom knićanskom putu, na oko 30 metara od obale, pričaju očevici, a dvoje mladih koji su bili na dasci uspeli su da doplivaju do obale. Mladiću koji je isplivao na suvo, ukazana je medicinska pomoć, a prema rečima lekara Hitne pomoći iz Knića, on je sa simptomima prekomernog nagutavanja vode hitno prebačen u Urgentni centar u Kragujevcu.

Iz te zdravstvene ustanove našem portalu je potvrđeno da su pregledali i opservirali mladića, kao i da je posle potvrde da su mu sve vitalne funkcije stabilne samoinicijativno napustio Urgentni centar.

Gružansko jezero: Ronioci tragaju za telom devojke
Foto: Nova.rs

Pripadnici policije juče su na mestu tragičnog događaja obavili razgovor sa očevicima i osobama koje su učestvovale u nesreći, ali za sada nisu saopštili nikakve zvanične informacije za medije.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar