Gruzansko jezero potraga devojka utapanje
Gružansko jezero potraga Foto:Nova.rs

Na Gružanskom jezeru tokom celog popodneva i večeri traje potraga za telom devojke J. Đ. (20) iz Kragujevca, koja se danas oko 17.00 sati utopila. Jezerom patroliraju čamci ribočuvarske službe koji pretražuju širok pojas oko mesta na kome se utopila nesrećna devojka.

Pripadnici policije na mestu tragičnog događaja obavili su razgovor sa očevicima i osobama koje su učestvovale u nesreći, ali za sada nisu saopštili nikakve zvanične informacije za medije.

Prema saznanjima do kojih je došao naš portal u Hitnoj pomoći u Kniću, nesrećna J. Đ. bila je sa još dvoje prijatelja na improvizovanom plovilu daleko od obale.

Gruzansko jezero potraga devojka utapanje
Gružansko jezero potraga Foto:Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama plovilo se prevrnulo i ona je potonula, a druge dve osobe uspele su da doplivaju do obale. Jedan mladić koji je bio na plovilu nagutao se vode i njega je Hitna pomoć prevezla do Urgentnog centra u Kragujevcu.

Ovom tragičnom događaju svedočio je Aleksandar Alempijević koji je iz svoje vikendice sa druge obale video „neki metež“ na jezeru. On je za Nova.rs ispričao da su na vodi bile dve grupe mladih ljudi, ali na priličnoj udaljenosti jedni od drugih. Prema njegovim rečima jedna grupa bila je u gumenom čamcu, a troje na dasci za surfovanje. Video je da se nešto dešava, ali nije mogao ni da nasluti da se dogodila tragedija.

Alempijević kaže da su deca iz čamca doveslala do obale na kojoj je se on nalazio i zatražila pomoć.

Gruzansko jezero potraga devojka utapanje
Gružansko jezero potraga Foto:Nova.rs

„Bilo ih je troje u čamcu i počeli su da mole i zapomažu dave nam se drugari, pomozite‘“, priča on i dodaje da su mladi na dasci za surfovanje bili na udaljenosti od oko 500 metara od njega. Dvogledom je pregledao drugu obalu i video da su dve osobe isplivale na sigurno, ali ne i treća, pa je, kako kaže, odmah postao svestan da se dogodila velika tragedija.

Alempijević priča da je ubrzo stigla i Hitna pomoć, kao i čamci ribočuvarske službe, kojima je pokazao mesto na kome se utopila devojka.

Potraga za nastradalom J.Đ. odmah je počela, ali njeno telo još uvek nije pronađeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar