Ognjen Božović zastupnik svih porodica ubijene dece Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Pred Višim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio učenike te škole i radnika obezbeđenja, dok je više njih ranio. Ispred zgrade Palate pravde već su se okupili brojni članovi ožalošćenih porodica i novinarske ekipe.

Danas će se pred beogradskim Višim sudom nastaviti parnični postupku koji su pokrenule porodice nastradalih zbog naknade nematerijalne štete usled smrti bliskog lica, a očekuje se da na današnjem pretresu budu ispitani roditelji ubijene dece. Svoja svedočenja danas bi trebalo da nastavi porodica Kobiljski, a pored njih očekuje se da će u sudnici govoriti porodice Asović, Negić i Anđelković.

Beograd, 22. februar 2024. Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima Koste Kecnamović, Ribnikar, Foto: Amir Hamzagić

Tokom prethodnih meseci svedočilo je više porodica o tragediji koja je potresla Srbiju kobnog 3. maja.

Inače, ovo je drugi parnični postupak protiv porodice dečaka-ubice, dok je prvi pokrenut od strane porodice Adriane Dukića. Otac Dane Dukić i majka Biljana Paunović su prošle nedelje do najsitnijh detalja u sudnici govorili o svojim životima.

Beograd, 22. februar 2024. Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima Koste Kecnamović, Ribnikar, Foto: Amir Hamzagić

Podsetimo, K. K. (14) hicima iz očevog pištolja ubio je 3. maja prošle godine 10 osoba u školi “Vladislav Ribnikar”, odnosno devet učenika i domara škole.

Bonus video: Suđenje roditeljima ubice iz Ribnikara zatvoreno za javnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar