Predrag Koluvija Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Pripremno ročište u slučaju Jovanjica 2 ponovo je odloženo jer jedan od okrivljenih ima kovid infekciju, potvrdio je kratko za N1 advokat Predraga Koluvije Jugoslav Tintor.

Naredni termin koji je sud odredio za ovo ročište je 1. decembar.

Danas se u sudu ponovo pojavio i sam Koluvija, koji je u sud ušao mnogo ranije u odnosu na advokate i u sud je ušao sam.

Ročište je prethodni put odloženo 30. septembra, a kako je tada advokat Predraga Koluvije Jugoslav Tintor kratko izjavio, nije bilo procesnih pretpostavki za nastavak ročišta, pa je ročište pomereno za 22. oktobar, dok je drugi Koluvijin branilac Vladimir Đukanović rekao da je jednom od okrivljenih preminuo otac.

Pročitajte još:

Ročišta su do sada odlagana zbog nepojavljivanja odbrane, jednom zbog toga što je glavni optuženi i vlasnik najveće plantaže marihuane u Evropi Predrag Koluvija otkazao punomoć svojim braniocima, dok je u junu jedan od advokata odbrane zatražio izuzeće postupajućeg sudije, što je kasnije odbijeno.

Optužnica tereti pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojnoobaveštajne agencije da su za vlasnika najveće plantaže marihuane Predraga Koluviju, kome se već sudi u postupku Jovanjica 1, pribavljali osetljive I poverljive informacije iz policije, da su mu obezbedili oružje, falsifikovali dokumentaciju da je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, kao i da su mu obezbedili specijalne policijske registarske tablice.

Kada se završi pripremno ročište, tada bi mogla da bude doneta odluka o spajanju postupka Jovanjica 1 I Jovanjica 2, što je ranije i predlagao zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, kako je on obrazložio, to bi trebalo da se uradi kako bi se izbegla opstrukcija i odlaganje suđenja, a čemu se odbrana protivi.

BONUS VIDEO: Da li postoji namera da se Jovanjica i druge brojne afere do kraja razreše?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram