Foto:N1

Policija u Kanjiži zaustavila vozača koji je imao 3,85 promila alkohola, posle trežnjenja u ćeliji, sledi mu krivična prijava.

Muškarac (38) iz Kanjiže je zaustavljen je u ulici Put narodnih heroja nakon čega je utvrđeno je da je vozio sa 3,85 promila alkohola u organizmu. On je završio je na trežnjenju nakon što su ga pripadnici Saobraćajne policije PU Kikinda isključili iz saobraćaja. Naime, vozaču „opel astre“, je određeno zadržavanje u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 promila alkohola u organizmu, prenosi gradski.online.

Pročitajte još:

Protiv njega će zbog nasilničke vožnje biti podneta prekršajna prijava, a kaznu će mu odrezati sudija za prekršaje. Ovakav prekršaj kvalifikuje se kao nasilnična vožnja, a  sankciniše visokom novčanom kaznom i kaznenim bodovima, a moguća je i zatvorska kazna. Policajci i lekari upozoravaju da svako ko u krvi ima od 3 do 4,5 promila alkohola može da padne u alkoholnu komu.

„Količina od 4,5 do 5 promila tretira se kao smrtonosna doza, jer tada dolazi do paralisanja centra za disanje u mozgu i kolapsa kardiovaskularnog sistema“, navode lekari.

Neslavan rekord u vožnji u teško alkoholisanom stanju na području Policijske uprave Kikinda, drži jedan vozač “juga 55” sa područja Subotice. Njega je 2019. godine, zasutavila policija u Oromu kod Kanjiže, jer je vozio „mrtav“ pijan. Imao je čak 4, 21 promil alkohola u krvi.

***

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Banovom Brdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar