Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stanare višespratnice u Šapcu jutros je probudila snažđna detonacija, a onda su u podrumu pronašli telo komšije koji je aktivirao ručnu bombu.

Stanare zgrade Trg đačkog bataljona 7 u Šapcu jutros od 7,15 časova je probudila snažna eksplozija. Uplašili su se detonacije posle koje se hodnikom širio gust dim, a vrlo brzo su postali svedoci velike tragedije, kada je pronađeno beživotno telo njihovog komšije Milana M. (56) koji se, kako se pretpostavlja razneo tako što je aktivirao ručnu bombu.

„Grunulo je i zatreslo i nismo odmah znali šta se dogodilo. Pomislili smo da je pukla cev od plina dole u podrumu. Kada je sišao dole predsednik kućnog saveta, zatekao je Milana mrtvog. Bomba mu je raznela glavu i grudi“, pričaju stanari.

Nesrećni čovek je sišao u podrum sa bombom i oduzeo sebi život dok su u stanu spavali supruga i 16 godišnji sin.

„Ovo je strašna tragedija. Milan je moj komšija, vrata do mojih i zajedno smo odrasli u ovoj zgradi. Bio je retko dobar čovek. Ne mogu ni da naslutim zašto je ovo uradio. Nisam imao hrabrosti da siđem dole i da ga poslednji put vidim da mi ostane u sećanju onakav kakvog ga poznajem od detinjstva“, kaže komšija Milorad Rajšić.

U Šapcu su mnogi poznavali Milana jer je imao stolarsku radnju. Prve komšije navode da je bio vredan čovek i posvećen porodici. Iz prvog braka ima sina koji je odrastao sa majkom, završio fakultet i sada živi u Novom Sadu.

U Višem javnom tužilaštvu naveli su da je dežurni tužilac izvršio uviđaj i da je naložena obdukcija tela. Daljom istragom će se utvrditi detalji porodične tragedije.

BONUS VIDEO: Raznet frizerski salon posle bombaškog napada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar