foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Vranjanac Branislav Nikolić pretučen je nedavno ispred kafića "No koment" u tom gradu, kada su ga, nakon kraće svađe i prepirke napala četvorica muškaraca. Među napadačima koji su tukli Nikolića našli su se i Marko (28) i Miloš Antić (32), sinovi kontroverznog trenera i prvog čoveka FK Dinama iz Vranja Dragana Antića Recka, koji je nedavno suspendovan odlukom Fudbalskog saveza Srbije zbog bahatog i nasilničkog ponašanja na utakmicama.

Informaciju o prebijanju mladića, potvrdilo nam je i Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, koje je naložilo policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja.

Nikolić je šetao gradom sa rođenim bratom Aleksandrom, kada je pored kafića „No koment“ uočio prolaznika sa kojim je zastao i popričao, dok je njegov brat produžio dalje.

Dok je pričao sa poznanikom, Branislav je sa jednog od stolova u bašti kafića čuo Marka Antića kako se njegovom poznaniku obraća rečima „ne pričaj sa tog klošara“, nakon čega je prišao i udario Nikolića štakom u predelu glave. Zatim se umešao i rođeni brat Marka Antića, Miloš, i još najmanje dve osobe, koje su počele da ga udaraju i šutiraju.

Pročitajte još:

„Branislav je uspeo nekako da se otrgne i poočne da beži , a napadači da ga jure, sve dok nije došao do brata Aleksandra. Onda su se napadači razbežali, a Branislav je imao vidljive povrede na licu, modrice na čelu, bradi, donjoj usni, ispod desnog oka, leve strane struka i u predelu grudnog koša. Prošao je sa potresom mozga, i zadržan je u bolnici u Vranju radi daljeg lečenja“, kazao je za portal Nova.rs dobro obavešten izvor.

Njegove reči potvrdiio je Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju rekli su za naš portal da je u Ulici K.S. Prvovenčanog ispred kafića „No koment“ u Vranju u večernjim satima fizički napadnut N.B. iz Vranja, a da su u tom napadu učestvovali A.M i A.M. i još nekoliko NN lica, tako što su ga nakon prethodne verbalne rasprave oborili na zemlju, šutirali i udarali drvenom štakom.

„Policija je izvršila uviđaj lica mesta, oštećeni je prevezen u ZC Vranje, radi ukazivanja lekarske pomoći, naloženo je da se prikupe obaveštenja od očevidaca događaja, kao i snimci sigurnosnih kamera, da se utvrdi identitet svih lica koja su učestvovala u napadu i nakon što se utvrdi stepen povreda dostavi izveštaj OJT u Vranju“ kažu iz ovog tužilaštva te napominju da izveštaj od strane Policijske uprave u Vranju još uvek im nije dostavljen, te da samim tim i nisu preuzete radnje saslušanje osumnjičenih.

Ko je Dragan Antić

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Nemački list Spielverderber, pisao je 2008. godine da se Dragan Antić sumnjičio za nameštanje utakmica, ali je Antić u Vranjskim to negirao, rekavši da je bio pod istragom ali da nikada nije bila podignuta optužnica protiv njega jer nije bilo dokaza, dok su neki ljudi, koji su učestvovali u aferi, osuđeni.

On se 2014. godine se priključio SNS-u kao vanstranačka ličnost, a po preuzimanju funkcije trenera i predsednika Dinama, učlanio se u Srpsku naprednu stranku. Svog sina Miloša vodio je sa sobom i bio mu je u timu dok je bio u Napretku iz Kruševca, potom u Radniku, ali i u vranjskom Dinamu.

U leto 2016. izabran je za trenera Dinama, a potom je postao i predsednik tog kluba, zaposlivši svog drugog sina Marka kao generalnog sekretara i direktora marketinga.
Kada je 2018. prešao za trenera Radničkog iz Niša, podneo je ostavku na mesto predsednika Dinama, jer su mediji pre toga, to okarakterisali kao sukob interesa.

Sledeće sezone vratio se u Dinamo na mestu trenera, ali i predsednika kluba. U toj sezoni, kapitensku traku dao jesinu Milošu, a hvalio se da će za tu sezonu novac dobiti od SNS-a, ali i da je dobar sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na nekoliko utakmica, psovao je protivničke igrače, optuživao sudije za nameštanje, a „popio“ je i nekoliko suspenzija. Povlačio je nekoliko puta svoj tim sa terena, a često su utakmice njegovih klubova završavali prelazom iz 2 u 1, odnosno iz 1 u 2, što je izazivalo sumnje u nameštanje utakmica.

Napad na Vuletića 

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Reckovi sinovi i ranije su se pojavljivali po medijima zbog nasilničkog ponašanja, a poslednji incident zabeležen je prošlog juna, kada je pre utakmice u Vranju napadnuta uprava FK Partizan. Tadašnjeg potpredsednika i generalnog sekretara Partizana Vladimira Vuletića i Milorada Nikolića, napalo je nekoliko osoba dok su sa sudijom Osnovnog suda u Vranju ručali u lokalnom restoranu. Među napadačima navodno je bio i Miloš Antić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare