Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić i dalje se, zajedno sa još sedmoro osumnjičenih, nalazi u prostorijama Višeg javnog tužilaštva na saslušanju. Saslušanje Jovičića i drugih osumnjičenih počelo je jutros u devet sati i pretpostavlja se da će trajati do kasno popodne.

Jovičić se, podsećanja radi, sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Jovičić je uhapšen juče, a sinoć je u pratnji inspektora u civilu doveden u zgradu GO Palilula, gde se zadržao neko vreme, a zatim je izveden u pratnji policije i smešten u službeno vozilo.

Pored toga, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Nakon saslušanja, biće poznato da li će za Jovičića i za druge osimnjičene tužilaštvo tražiti određivanja pritvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare