Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Saslušanje Dijana Hrkalović u SBPOK-u završeno je posle četiri sata.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivša državna sekretarka MUP-a privedena je zbog navodnih veza sa kriminalcima Veljkom Belivukom i Darkom Elezom.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U SBPOK je došla u pratnji dva advokata.

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Dijana Hrkalović bila je ispitana i pre mesec dana u vezi sa slučajem prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je, kako je nedavno izjavio ministar policije Aleksandar Vulin, odbila poligrafsko testiranje.

Hrkalovićkin naprasni odlazak iz MUP iznenadio je u maju 2019. čitavu javnost, iako su se za njeno ime sve vreme vezivale brojne afere. Pored naglog porasta broja mafijaških likvidacija, njen mandat obeležili su brojni potresi u MUP, zapošljavanje sumnjivih kadrova i njihovo imenovanje na visoke funkcije, kao i formiranje posebnih jedinica, čiji je smisao čitava javnost imala prilike da spozna prošle godine tokom građanskih demonstracija.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ono što je pak bilo najupečatljivije u vezi sa Hrkalovićkom jeste njeno kumovanje odnosima između policije i pripadnika huliganskih navijačkih grupa, sa kojima je i ona sama bila i više nego bliska, a što istovremeno nije ni pokušala da sakrije. Policija je u to vreme svakodnevno sve više gubila davno poljuljani kredibilitet kod građana, koji su se s pravom izjašnjavali u velikom procentu da se u Srbiji ne osećaju bezbedno.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je otišla iz MUP, spekulisalo se da će se vratiti na svoje staro radno mesto u BIA, a govorilo se i o navodnoj diplomatskoj karijeri. Ona je međutim,nakon nekoliko meseci tihovanja u dubokoj medijskoj ilegali, javnost iznenadila vešću da je odbranila doktorat na Filozovskom fakultetu, kao i da je bila jedan od najboljih studenata svoje generacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare