Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Kumčetu Jovana Vukotića, ubijenog vođe škaljarskog klana, upućene su ozbiljne pretnje iako ima samo 18 godina a nema nikakav dosije niti veze sa kriminalom, navodi njegova advokatica.

Kumče vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, koji je ubijen u Istanbulu, Mateja Đuranović dobio je pretnje smrću koje je prijavio policiji u Crnoj Gori. Kako kaže njegova advokatica Jelena Stanković, porodici Đuranović je prećeno više puta, a naročito Mateji.

Pročitajte još:

„Poslednji događaj desio se 24. novembra, kada je putem pretećih poruka i oštećenja na automobilu izvršena direktna pretnja. Prvi slučaj se desio sestri Mateje Đuranovića, oko 17.30 časova kada je ista na automobilu koji je bio parkiran u jednoj podzemnoj garaži u Budvi zatekla preteće poruke ubistvom, a koje su upućene njenom bratu Mateji. Istog dana, je i majka Mateje Nikolina, zatekla na svom automobilu ispred jednog hotelskog parkinga u Tivtu preteće poruke, u kojima se navodi „Nikolina čuvaj svoje dete tu smo“, kao i „Iver ne pada daleko od klade, lajavcu malom sa Instagrama ćete davat 40 dana vrlo brzo, odmaraćeš“ – tvrdi advokatica Jelena Stanković i dodaje da je navedeni događaj doveo do ugražavanja sigurnosti porodice Đuranović, da su isti u strahu za svoj život i bezbednost, a naročito za život i bezbednost Mateje Đuranovića“, rekla je advokatica Jelena Stanković za Novosti.

Kako navodi, o svemu je obaveštena i policija Crne Gore.

„Povodom navedenog događaja smo obavestili nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, te podneli krivičnu prijavu. Nadamo se da će isti što pre rasvetliti navedeni događaj – kaže Stankovićeva i napominje da se Mateja Đuranović neosnovano kriminalizuje, iako je reč o osobi koja ima samo 18. godina, koja je neosuđivana i koja nema veze sa kriminalnim delatnostima, niti kriminalnim klanovima“, izjavila je advokatica.

„Želela bih da apelujem na nadležne organe MUP Republike Crne Gore da preduzmu sve neophodne radnje i mere kako bi zaštitili porodicu Đuranović, odnosno istima garantovali bezbednost i sigurnost“, kaže advokatica Jelena Stanković.

***

BONUS VIDEO: Karijera ubijenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar