Foto:N1

Radnik javnog komunalnog preduzeća u Bačkoj Palanci Željko Pejčić, koji je dobio je otkaz dan pošto je učestvovao na protestu građana zbog smrti dečaka, rekao je da su ga pozvali da se izvine i da mu kažu da će biti vraćen na posao.

„Ja sam rekao ne, ja idem do kraja“, rekao je on na novom protestu u Bačkoj Palanci.

Pejčić je za N1 ispričao da je na protest u sredu uveče ispred zgrade Opštine Bačka Palanka otišao kao kolega dečakovog oca i neko ko je poznavao celu porodicu, a sa dečakovim bratom se i družio.

U četvrtak ujutro kada je došao na posao pozvali su ga da dođu u kancelariju direktora, gde mu je rečeno da je dobio otkaz zbog učešća na protestu, uz pitanje „kako ga nije sramota“.

„Tamo me je sačekala sekretarica ili zamenik direktora, ne znam tačno, koja mi je rekla šta sam tražio juče vamo. Rekao sam ‘išao sam sa ljudima’. Kaže ona ‚kako ti možeš‘. Ja sam rekao ‚što ne bih mogao‘. Ona mi je rekla da ‚ti ćeš sad dobiti otkaz i nećeš raditi nigde‘. Ona mi je rekla da treba da me bude sramota. Ja sam rekao ‚dobro, mene treba da bude sramota? A vas ne treba da bude sramota jer je dete nastradalo?“, prepričava Pejčić svoj razgovor na poslu jutro posle protesta.

PROČITAJTE JOŠ

Meštani Bačke Palanke okupili su se u sredu uveče i u četvrtak pre podne ispred zgrade Opštine, ogorčeni zbog smrti dečaka koji je stradao od strujnog udara iz kablova koje je pokidala oluja još 21. jula.

Iz istog razloga je nastradao i dečakov deda neposredno posle nevremena.

Meštani su posebno nezadovoljni jer su nadležnima 27 puta prijavljivali problem s kablovima, ali se dve nedelje niko nije pojavljivao da problem otkloni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare