Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva; medija centar beograd

Na današnjem glavnom pretresu u postupku koji se vodi protiv bivše državne sekretarke MUP- a Dijane Hrkalović pred Specijalnim sudom pregledan je snimak prisluškivanog razgovora koji je ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović vodio sa svojim klijentom Dragoslavom Miloradovićem.

Snimak koji je trajao malo manje od dva sata kao dokaz predložilo je tužilaštvo koje Hrkalović, između ostalog, tereti da je naložila da se iz snimka izbace delovi u kojem se ona spominje.

Međutim, na sudu je pregledan integralni snimak pa nije jasno za koje delove se tvrdi da su obrisani pre nego što su prosleđeni sudu.

Ognjanović i Miloradović su snimljeni razgovor vodili u restoranu Pica bar koji se nalazi nedaleko od zgrade suda u Katanićevoj ulici.

I iako je prikazani snimak bio izuzetno lošeg kvaliteta, iz razgovora je moglo da se čuje da su u par navrata spominjali Hrkalović.

Tako je moglo da se čuje da Ognjanović, govoreći o ubistvu na šinama kaže „to je njena igranka, od sedam mesta su ostala dva“.

Miša Ognjanović Foto:Medija centar Beograd

Ovaj citat se spominje i u optužnici, u kontekstu opstrukcije istrage za ubistvo za koje su bili optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Ognjanović u razgovoru takođe spominje i da mu je jedan policajac pokazivao intimne fotografije koje mu je slala Hrkalović, te da je on čuo da ona ima dijagnozu i da mu nije jasno kako uopšte radi u ministarstvu.

Uzgred, fotografije takve sadržine su objavljivali pojedini tabloidi u periodu dok je Hrkalović bila u pritvoru.

Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Narativ provladinih medija o bivšoj državnoj sekretarki dramatično se promenio nabolje kada je za advokata angažovala člana SNS- a Vladimira Đukanovića.

I iako se na snimku jedva čulo o čemu je bilo reči, moglo je da se razazna da su spominjana brojna lica iz kriminogene sredine.

Tako je spomenut Darko Elez, kriminalac koji je u Bosni i Hercegovini osuđen za ubistvo, Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, a indirektno i Veljko Belivuk tvrdnjom da ga zastupa advokat Dejan Lazarević.

Foto: Printscreen

Lazarević se, podsetimo, trenutno nalazi u pritvoru osumnjičen da je bio deo organizovane grupe Darka Šarića.

Pretres vile Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, advokat Dejan Lazarević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dijana Hrkalović se pred sudom izjasnila da joj je bilo neprijatno da sluša komentarisanje sebe u seksualnom kontekstu, ali da se radi o „trač rubrici“ dva čoveka koji je ne poznaju.

Njen advokat Vladimir Đukanović je kazao da je preslušavanje snimka bilo gubljenje vremena, te da su tužilaštvu najzanimljiviji delovi bili oni koji se tiču intimnih stvari njegove klijentkinje.

Vladimir Đukanović Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Odeljenja za Specijalne istražne metode koji se tereti da je po nalogu Hrkalović isekao ovaj snimak je rekao da snimak upravo dokazuje da je njegova služba profesionalno obavila posao i dostavila integralni materijal.

Dejan Milenković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dijana Hrkalović se tereti za zloupotrebu službenog položaja. Osim optužbe da je naložila skraćivanje snimka Dragoslava Ognjanovića, ona se tereti da je uticala da se veštačenje telefona Veljka Belivuka sa zakašnjenjem dostavi tužilaštvu koje je postupalo u slučaju ubistvo na šinama.

Pored toga, Hrkalović i Milorad Šušnjić, bivši načelnik policijske uprave Novi Sad se terete da su štitili Darka Eleza stavljajući ga na fiktivne mere.

Darko Elez Foto: Printscreen Youtube

Podsetimo, i Dragoslav Ognjanović i Dragoslav Miloradović su ubijeni.

***

BONUS VIDEO: Nastavak suđenja bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar