Foto: Screenshot / Yugopapir

Vedran Repčić, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, ubijen je u Beogradu u sredu 11. novembra.

Kako je saznala Nova.rs, na sina bivšeg reprezentativca Jugoslavije, izvršen je oružani napad posle koga je on podlegao povredama.

PROČITAJTE JOŠ

Mediji su, pre pet godina kada je Vedran takođe bio meta napada, izvestili da je on bio osuđen za ubistvo, kao i za niz drugih krivičnih dela.

Nažalost, naslednik u porodici Repčić nije krenuo stopama svog oca, koji je zabeležio značajnu sportsku karijeru.

Srebrenko je iz matičnog Borca iz Bosanskog Šamca i Sloge iz Doboja pre tačno 45 godina postao član Sarajeva.

Kao ofanzivni vezista bio je deo navalnog kvarteta koji su uz njega činili Safet Sušić, Predrag Pašić i Radomir Savić.

Četiri godine je bio najbolji strelac tima, a zajedno sa Savićem preselio se u Crvenu zvezdu za koju je nastupao još četiri godine.

Bio je akter čuvene utakmice Kupa UEFA protiv minhenskog Bajerna kada je beogradski tim uspeo da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča nokaut faze.

Repčić je postigao dva gola, jedan je upisao Vladimir Petrović Pižon, ali je nemačka ekipa sa dva brza gola Ditera Henesa uspela da povrati prednost i ode u četvrtfinale.

Inostranu karijeru je gradio u Fenerbahčeu gde je proveo dve sezone, a potom je u Standardu iz Liježa igrao tri godine, da bi sezonom u Genganu okončao sjajnu karijeru.

Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao jedan meč, a u klubu Levaloa radio je kao trener u ekipi u kojoj se nalazio i mladi Didije Drogba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare