Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se za trojicom osumnjičenih za otmicu B. B, koja je izvršena na svirep način, usled čega je B. B. preminuo, raspiše poternica. Jedan od osumnjičenih, Boris A. već je priveden i saslušan u tužilaštvu, prilikom čega se branio ćutanjem.

Tužilaštvo je saopštilo da sumnja da su četiri osobe, sa umišljajem, oteli B. B. i najpre ga odveli u vikendicu na Fruškoj gori, a potom i u jednom stanu na Konjarniku. Nesrećni mladić je bio zatočen od 25. do 26. jula 2024. godine i njega su osumnjičeni sve vreme tukli zbog dugova. U pomenutom stanu na Konjarniku su ga držali vezanog za radijator.

U jednom trenutku B.B. je uspeo da se oslobodi, a zatim je pokušao da pobegne iz stana, te je tom prilikom sa terase stana koji se nalazi na 27. spratu zgrade pao na betonsku površinu i preminuo na licu mesta.

„Osumnjičeni Boris A. saslušan je u VJT u Beogradu gde se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok su druga trojica osumnjičenih u bekstvu. Tužilaštvo je predložilo da sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj četvorici osumnjičenih odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo. U odnosu na osumnjičene koji su u bekstvu, tužilaštvo je predložilo i raspisivanje poternice“, navodi se u saopštenju.

Očistili stan i pobegli

Osumnjičeni su nakon toga, jedan po jedan napustili ovaj stan, pokupivši za sobom smeće, pikavce od cigareta, plastične vezice i makaze koje su koristili prilikom protivpravnog lišenja slobode oštećenog.

U odnosu na smrt B.B, kako se sumnja, osumnjičeni su postupali iz nehata, odnosno bili su svesni da usled njihovih radnji može nastupiti smrt oštećenog, ali su olako držali da do toga neće doći, saopštilo je tužilaštvo.

Bonus video: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare