Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Poslednjih nedelja dogodila se serija brutalnih prebijanja čije su žrtve nedužni građani, a počinioci režimski batinaši sa Novog mosta.

Njihova imena se znaju, a cela Srbija mogla je da ih vidi na snimcima od 27. novembra kada su prvo buldožerom pokušali da probiju blokadu koju su organizovali građani u znak protesta protiv iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tindo.

Tada su iz službenih „škoda“ čiji je vlasnik opština, izašla grupa maskiranih SNS batinaša, naoružanih drvenim motkama i čekićima. Oni su nasrnuli na ljude i počeli su da ih tuku, ali su građani pružili otpor i huligani su se na kraju povukli.

Najagresivniji među njima nisu se ni krili, to su bili momci sa čekićima, Čedomir Srnić i Nikola Čvorić koji su postali „zvezde“ snimaka koji su zgrozili javnost Srbije.

Ipak ni protiv Srnića niti protiv Čvorovića nisu podnete ni krivične čak ni prekršajne prijave iako se jasno videlo kako napadaju i udaraju ljude. Hulidani, ohrabreni nepostupanjem policije, počeli su da napadaju i prebijaju ljude po Šapcu.

Nikola Čvorić brutalno je pretukao komšiju Dragana Popovića i naneo mu teške telesne povrede 17. januara, ali je posle manje od tri nedelje pušten iz pritvora da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Popoviću.

Pročitajte još:

Čedomir Srnić je nedavno flašom u glavu u jednom klubu udario K.K. (17) a sinoć je uhapšen.

„Gradom je zavladao strah i nesigurnost i svi se plaše da ne budu sledeće žrtve batinaša koji su se osilili i terorišu sve. Očigledno je da to državne institucije tolerišu pa su se zato građani samoorganizovali i odlučili da se okupe u 13 časova ispred policijske stanice“, rekao je za Nova jedan od stanovnika Šapca koji je želeo da ostane anoniman.

BONUS VIDEO:  Jedan od incidenata na protestu u Šapcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar