Foto:Milica Vučković

U ulici Internacionalnih brigada kod broja 47 okupilo se nekoliko desetina Vračaraca koji protestuju nezadovoljni rušenjem vile iz 1930 godine.

Reporter N1 sa lica mesta javlja da su prisutne policija i komunalna milicija, kao i princ Filip Karađorđević i njegova supruga Danica.

Aleksandar Arsenijević iz „Društva za ulepšavanje Vračara“ kaže da rušenje mora da se zaustavi, ali i ne samo to već i da se vrati u prvobitno stanje.

„Postoje sredstva i način da se to uradi. Ovde imamo slučaj jednog kabadahije koji je, ne poštujući zakone i propise, bez dozvole pristupio rušenju zgrade koja je ušla u enciklopedije srpske i beogradske ahritekture 19. i 20. veka“, rekao je.

On dodaje da opština Vračar nije dala dozvolu za rušenje i kaže da bi na tom mestu trebalo da se gradi petospratnica kojom bi se, kako kaže, narušila i ambijentalna sredina tog dela Neimara.

Arsenijević kaže da očekuje da opština Vračar i Grad Beograd preduzmu sva pravna sredstva protiv investitora, ponovivši da objekat ne sme da se sruši.

Foto:Milica Vučković/FoNet

Najavio je i radikalizaciju protesta i blokadu jedne od većih saobraćajnica, verovatno Južnog Bulevara.

„Pozivam Vračarce da se okupe u što većem broju kako bi se sprečilo uništavanje kulturno-istorijskih tekovina“, kazao je Aleksandar Arsenijević za N1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar