Milorad Mikula Petrović
Milorad Mikula Petrović Foto: Privatna arhiva

Kuća Milorada Petrovića sa Uba, koji je na društvenim mrežama pozvao svoje sugrađane da se u subotu pridruže velikoj blokadi puta koje su organizovane širom Srbije, a zatim mu je policija upala u kuću, pretresana je na osnovu inicijative pripadnika MUP iz Policijske stanice Ub jer su "došli do operativnih saznanja da tu drži oružje i marihuanu", objašnjeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu za portal Nova.rs.

Drama u kući Petrovića odigrala se u trenutku kada je on bio na poslu, a kod kuće su bili njegovi roditelji. Kako je pojasnio za naš portal, deset policajaca mu je upalo u stan.

„Juče mi je deset policajaca u uniformama, a i u civilu, upalo u stan sa sudskim nalogom, pod sumnjom da se bavim prodajom oružja i opojnih sredstava. Da nije tužno bilo bi presmešno, kakva parodija. Ja nemam nikakve veze sa tim, to je jasno. Ja nemam baš nikakve veze sa takvim stvarima, ja se družim sa normalnim ljudima, iz ugledne sam porodice. Siguran sam da su došli zbog mog pozivanja na proteste, nema trećeg. Roditelji su mi tada bili kod kuće, kada je policija došla, oni su stariji i jako su se potresli “, objasnio je Petrović.

Kako su za Nova.rs kazali iz Osnovnog javnog tužilaštva, u Petrovićevoj kući nije pronađeno ništa od onoga na šta je policija sumnjala, čime su potvrđene Petrovićeve tvrdnje da sa nedozvoljenim radnjama nema apsolutno nikakve veze.

„Obaveštavamo Vas da je tokom jučerašnjeg dana ovom tužilaštvu od strane Policijske stanice Ub podneta inicijativa za pretresanje kuće Milorada Petrovića iz Uba, jer je ista Stanica došla do operativnih saznanja da Milorad Petrović u svojoj kući neovlašćeno drži vatreno oružje – pištolj i opojnu drogu – marihuanu, te da je verovatno da će se pretresanjem pronaći predmeti krivičnog dela“, kažu iz OJT i dalje navode:

„Postupajući po navedenoj inicijativi, Osnovnom sudu u Ubu podneli smo zahtev za izdavanje naredbe za pretresanje kuće i drugih prostorija, na osnovu čl. 152 i čl. 155 ZKP-a, te je sudija za prethodni postupak doneo naredbu o pretresanju. Tokom jučerašnjeg dana izvršeno je pretresanje kuće Milorada Petrovića, kojom prilikom nisu pronađeni pomenuti predmeti krivičnog dela.“

Petrović je sada, kaže, sasvim siguran da su na ovaj način želeli da mu pokažu svoju nadmoć i silu, kako bi ga prestrašili.

„Ovo se desilo meni, ali sutra može bilo kome. Došli su da pokažu da mogu, da iskažu svoju jačinu“, istakao je Milorad Petrović.

Sud na Ubu: Pitajte tužilaštvo

Pitanja o ovom predmetu poslali smo i Osnovnom sudu na Ubu iz kog nam je kratko rečeno da sve informacije potražimo u tužilaštvu po čijem predlogu je doneta naredba za pretres.

Podsetimo, ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu, 4. decembra, u 14 časova.

Jedan od organizatora Marko Oljača najavio je da će blokade biti održane u najmanje 30 gradova i naselja širom Srbije. Konačan spisak biti utvrđen u petak ili u subotu pre podne.

Kako je precizirao, aktivisti su potvrdili da će proteste i blokade organizovati Novi Pazar, Nova Varoš, Kikinda, Novi Sad, Požega, Niš, Beograd, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Kraljevo, Šabac, Kula i Kragujevac.

Bonus video: Incident na skupu SNS u Šapcu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare