Foto printscreen NOVA S

Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović, neposredno pre nego što je emisija "Srpska majka" iz serijala "Junaci doba zlog" stigla na sto montažera, putem svog pravnog tima, uputila je redakciji TV N1, ali i Audio video produkciji JSP, zahtev da se ne emituje emisija, te da će u suprotnom biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo. Autorka emisije Jovana Polić istakla je da ovakvi pritisci neće uroditi plodom.

Polićeva je u saopštenju za medije istakla da „sve da je udova Ražnatović, poput ‘žiga, lika i dela’, zaštitila pravo da o ovim stvarima isključivo ona ima ovlašćenje da govori ili tačnije ne govori, naša je obaveza, koliko i želja, da pokažemo i drugu stranu medalje osobe koja ima poražavajuće veliki uticaj na javnost“.

Pročitajte još:

„Pritisak, dakle, neće uroditi plodom: emisija će biti emitovana u zakazanom terminu. I sasvim na kraju: ciničnu ponudu folkerkine advokatske kancelarije da u saradnji sa PR timom snimimo emisiju o stvaralaštvu Svetlane Cece Ražnatović, ozbiljno ćemo uzeti u razmatranje. Čim prekinemo uspešnu saradnju sa TV N1 i pređemo na Pink“, navodi direktorka Audio i video produkcije JSP.

Inače, kao razlozi zahteva, navodi se da su dosadašnji junaci serijala prikazani „u negativnom kontekstu“ – „kao zli, što svedoči i muzička numera u serijalu“; da ona nije političar „već estradna umetnica iza koje stoji višedecenijska karijera i obožavatelji iz regiona“.

Podsetimo, pomenuti serijal izazvao je veliku pažnju javnosti, a bavi se političarima, koji su proteklih godina „krojili“ život građana u Srbiji.

Bonus video: Božo Prelević o političkom hohštapleraju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare