Ivan Mrđen Foto: privatna arhiva

Priznajem, nisam odgledao ni jednu od prvih šest epizoda serijala, urađenog po knjizi „Junaci doba zlog“ kolege Slaviše Lekića, u kojima su „portretisani“ Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević i Aleksandar Vulin.

U svoju „odbranu“ mogu da navedem nešto što je već poznato svima koji već godinama prate ova moja „obraćanja naciji“, što po dnevnim novinama, što na našem portalu. Ja dnevnike, vesti, informativne i političke emisije na televiziji uopšte ne gledam! A na radiju slušam samo „Nostalgiju“…

Tako sam uspeo da više od šest godina ne čujem ni jednu jedinu rečenicu predsednika svega ovoga, samim tim i bratije kojom se iz utorka u utorak bavi moj prijatelj Lekić. Zbog toga sam prestao da gledam i emisije dragih kolega Ivana Ivanovića, Zorana Kesića i Olje Bećković, jer su izjave i postupci baš tih likova najčešće povod njihovih komentara i predloga za „utisak nedelje“.

Nije reč samo o čuvanju živaca za stare dane, niti je to ponašanje Pere Kojota iz jednog crtaća, kad je zarobljen u vagonu punom dinamita, približava mu se druga kompozicija, a on – spusti roletnu! Radi se isključivo o ličnom nastojanju da takvom „samoizolacijom“ sačuvam mir u kući, druženja sa prijateljima, kafanske i kartaroške razgovore, slave i proslave, dobre odnose sa komšijama… Čuvam sve njih i sve to od samog sebe!

S druge strane, smatram da su pravi junaci ovog zlog doba svi oni ljudi koji se pošteno bave svojim poslom, koji se bore za zdravu okolinu i koji se bez straha suprotstavljaju nasilju i kabadahijama svake vrste. Zato me je obradovao podatak da je na Jutjubu prilog o Goranu Vasiću, stočaru iz Mačve kome je „pukao film“ zbog nenormalno visokih cena svega što mu treba za proizvodnju, do juče ujutru pregledan 311.919 puta, a prilog o „odžačaru mafije“ Vulinu čak tri puta manje (92.364).

Goran Vasić, zapamtite pa pogledajte. Naravno, ko to želi može da narednog utorka pogleda novu epizodu serijala Lekić & company (Sanja Lončar i Jovana S. Polić) o – Goranu Vesiću!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar