Svetlana Ražnatović, Ceca Ražnatović, rodjendan, Anastasija
Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pre nego što je emisija "Srpska majka" iz serijala "Junaci doba zlog" stigla na sto montažera, folk diva Svetlana Ceca Ražnatović učinila je nešto što je i u ovako divljem društvu nezapamćeno: najpre redakciji TV N1, a potom i Audio video produkciji JSP njen pravni zastupnik uputio je zahtev da se ne emituje emisija o njegovom klijentu, a ako se, pak, ne postupi po ovom dopisu, tu je i pretnja: "Svetlana Ražnatović će biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo", navodi u saopštenju direktorka Audio i video produkcije JSP Jovana Polić.

Kao razlozi, navodi se da su dosadašnji junaci serijala prikazani „u negativnom kontekstu“ – „kao zli, što svedoči i muzička numera u serijalu“; da ona nije političar „već estradna umetnica iza koje stoji višedecenijska karijera i obožavatelji iz regiona“; te da je Svetlana Ceca Ražnatović „zaštitila žig, lik i delo (…), te se ništa u vezi s njenim likom, delom i stvaralaštvom ne može objavljivati bez njene izričite saglasnosti“, saopštila je Jovana Polić, piše N1.

Pročitajte još:

„Autorski tim ove emisije bavi se onim što Svetlana Ceca Ražnatović nije ‘zaštitila’. Bavimo se činjenicom da je đuskala po estradnim binama i snimala preskupe spotove, dok su dobrovoljci paravojne jedinice kojom je komandovao njen suprug vršili ratne zločine. Bavimo se činjenicom da je bila verna druga Milorada Ulemeka Legije, Dušana Duće Spasojevića i Mileta Kuma Lukovića, od kojih su neki od nje tražili alibi, a ona pristala, da posvedoči da su u danu atentata na premijera Zorana Đinđića logističari ubistva boravili u njenoj vili“, piše u saopštenju.

Dodaje se da se autori emisije bave i činjenicom da je „aktivno učestvovala u fudbalskim mahinacijama i preprodajama fudbalera, zbog čega je pravosnažno osuđena“.

„Bavimo se činjenicom da su oni koji su se suprotstavljali ‘muških srca lomilici’ bili premlaćivani, a onda uoči suđenja, volšebno odustajali od gonjenja. Bavimo se činjenicom da moć i uticaj ove ‘srpske majke’ ne izviru samo iz onog što radi, već i iz moći i uticaja onih sa kojima je radila ili radi: ono što su joj u jednom času bili Šaban, Arkan, Legija ili Šiptar, naknadno Borislav Pelević, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, danas je – Aleksandar Vučić. Bavimo se, konačno činjenicom da se supruga paravojnika sa haške optužnice, i sama sa kriminalnom prošlošću, i posle svega, oseća toliko moćnom da niko nikad nije smeo ili hteo da snimi film ili emisiju o neestradnom životu ove estradne umetnice“, ističe se u saopštenju.

Bonus video: Božo Prelević o političkom hohštapleraju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare