Foto: Radio 021

Javno tužilaštvo u Novom Sadu odredilo je danas jednomesečni pritvor Vrbašaninu J. J. (49), osumnjičenom da je u subotu uveče u restoranu “Kalem by Zak” pretukao načelnika interventne policije G. M. (puno ime i prezime poznato redakciji) koji ga je, prema rečima očevidaca, maltretirao i tukao dok je J. J. imao lisice na rukama. 

Vrbašaninu se na teret, pored napada na službeno lice, stavlja i “neovlašćeno držanje opojnih droga”. Tužilaštvo i policija se nisu zvanično oglasili povodom ovog incidenta, niti je poznato da li će i protiv policajca u ovom slučaju biti pokrenut postupak.

Kako je Nova.rs već pisala, incident se odigrao u noći između subote i nedelje, u novootvorenom lokalu u Pupinovoj palati, čiji je suvlasnik upravo i jedan od investitora pomenute zgrade i hotela u centru Novog Sada. U “Zaku” je tu noć, načelnik interventne bio gost na jednoj privatnoj rođendanskoj zabavi, i po svemu sudeći nije bio na dužnosti.

J. J. je iste večeri sa još dvojicom prijatelja i dve devojke sedeo za drugim stolom. U jednom momentu u toku noći u lokal su došli i pripadnici Interventne, mada nije poznato po čijem pozivu, i stavili lisice J. J. i vezali ga za stolicu. Tada se umešao i G. M. koji je, kako tvrde očevici, bez legitimisanja prišao vezanom J. J., pretio mu, udarao šamare i šutirao. U vici koja je nastala, J. J. je zatražio da ga odvežu i da u dozvole “fer borbu” sa načelnikom interventne, što su inspektori i učinili.

 

G. M. je tada sam, svojevoljno, otišao sa osumnjčenim J. J. u toalet na spratu restorana, gde je došlo do tuče. Nakon par minuta, J. J. je izašao i rekao ostalim policajcima da im kolega leži u wc – u. G. M. je sa povredama glave prebačen u bolnicu, gde se još uvek nalazi. Prema rečima očevidaca, J. J. je takođe povređen, ali njegove povrede nisu poznate, niti da li mu je ukazana lekarska pomoć.

Nova.rs je od subotnjeg incidenta pet puta poslala pitanja PU Novi Sad da nam razjasne po čijem pozivu i nalogu je policija intervenisala tu noć u “Kalem by Zak”, kao i da li se G. M. te noći u toaletu tukao kao privatno ili službeno lice sa J. J., ali odgovori su svaki put izostali. Nezvanično, zbog ovog incidenta u PU Novi Sad je juče poslata i Unutrašnja kontrola MUP, koja bi trebala da utvrdi zašto je J. J. bio vezan, a zatim i oslobođen lisica, kao i u kom svojstvu je G. M. tu noć delovao.

Istrazi ne ide u prilog ni činjenica da su snimci nadzornih kamera restorana, koje inače pokrivaju svaki kutak, naprasno nestali, tačnije ceo resiver na kom su čuvani.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare