Foto:Shutterstock

Povodom tuče koja je u subotu uveče izbila u restoranu "Kalem by Zak" u novosadskoj Pupinovoj palati, u kojoj je učestvovalo više osoba, ali i načelnik Interventne policije M. G., danas je u novosadski SUP poslata unutrašnja kontrola. Prema saznanjima Nova.rs, trenutno se utvrđuje zašto je došlo do sukoba, u kojme je pored policajca, povređeno i više osoba.

Prema izjavi Novosađanina koji je prisustvovao celom incidentu, sve se odigralo u toku rođendanske proslave supruge jednog od vlasnika firme Galens, kao i pomenutog restorana. On tvrdi da je policajac G.M. (ime i prezime poznato redakciji) te večeri bio gost na proslavi kao privatno lice.

„Nezavisno od njih za stolom pored sedelo je društvo iz Vrbasa, među kojima je, kako trvdi izvor Nova.rs, bilo i nekoliko osoba za kojima je policija od ranije tragala. U toku noću u restoran su ušli inspektori Odeljenja za narkotike, kako bi priveli osumnjičene iz Vrbasa za krivično delo koje im je ranije stavljeno na teret. Policajci koji su tu bili na službenoj dužnosti su im stavili lisice i ubrzo je došlo do vređanja i vike. U jednom momentu G.M., koji je sedeo za slavljeničkim stolom, prišao je kolegama iz narkotika i počeo da vredja vezanog J.J. a zatim i da ga šamara.

 

“ G.M. je ustao i bez legitimisanja pretio i šamarao J. J. Ovaj mu je tada zatraźio da mu skinu lisice, da bi se lično obračunali. Inspektori mu tada, uz odobrenje G.M. i skidaju lisice što nikako nije po protokolu. Tada se njih dvojica sami penju gore u toalet restorana i tamo dolazi do teske tuče“ kaźe naš sagovornik, ističući da je J.J. nakon par minuta sišao sam i rekao ostalim policajcima „eno vam ga G.M. gore“.

Foto:Shutterstock

Kolege, za koje naš izvor tvrdi da nisu nikoga tukli, su načelnika zatekli u toaletu u besvesnom stanju, dok mu se celo telo grčilo, a glava mu je bila oblivena krvlju. G.M. je hitno odveźen u bolnicu gde su mu konstatovane teške telesne povrede i zadržan je na daljnjem lečenju. U medjuvremenu, policija je saopštila da je uhapsila više osoba, medju njima i J.J., zbog više krivičnih dela, kao i zbog napada na službeno lice. Prema saznanjima Nova.rs, policija je jutros tražila i snimke sa nadzornih kamera u restoranu u Pupinovoj palati, ali su oni volšebno nestali.

Uprkos zvaničnim pitanjima koje je naš portal još sinoć poslao novosadskoj policiji, da bi nam pojasnili ovaj incident, ali i da nam odgovore na pitanje da li je načelnik interventne te noći bio u restoranu kao službeno ili kao privatno lice, nije nam odgovoreno.

Evo pitanja  na koja Nova.rs čeka odgovor:

1. Da li je načelnik dežurne službe G.M. u noći između subote i nedelje u lokalu „Zak“ u Pupinovoj palati bio kao službeno lice?

2.Ukoliko jeste, na koju intervenciju se tamo odazvao i po čijem pozivu?

3. Da li je sa njim u pomenutom lokalu bilo još pripadnika policije i da li su i oni tamo bili službeno?

4. Ko je od vaših službenika vezao za stolicu izvesnog J. J. iz Vrbasa (koji je, prema Vašem saopštenju naknadno uhapšen zbog napada na službeno lice) ?

5. Zašto je G. M. otišao sa osumnjičenim nasamo u toalet, gde je kasnije pronađen pretučen, u nesvesnom stanju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare