Pritvor direktoru GSS Media, kompanije povezane sa Telekomom

Hronika 28. sep. 202115:27 > 15:36
Podeli:
Telekom Srbija
Telekom Srbija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Austrijski sudovi doneli su još jednu meru protiv kompanije povezane sa srpskim Telekomom u vezi sa neovlašćenim emitovanjem Grandovog sadržaja. Zbog nepoštovanja sudskih naloga, direktoru kompanije GSS Media, Saši Petroviću izdat je nalog za privođenje, te mu je određen pritvor u trajanju od dve nedelje ukoliko u ostavljenom roku ne objavi presudu protiv svoje kompanije na zvaničnom vebsajtu. Podsetimo, GSS media je do sada u nekoliko navrata kažnjena sa više od 1.631.500,00 evra, a ukoliko ne izvrše odluku suda, GSS Media biće kažnjena sa dodatnih 100.000,00 evra, dok će ovlašćeno lice kompanije, gospodin Saša Petrović, biti pritvoren.

Za slučaj da ni u narednom periodu presuda ne bude objavljena na vebsajtu GSS Media-e – gospodinu Petroviću sud je odmah odredio meru privođenja, te kaznu zatvora u trajanju od dva meseca.

Spor Granda i platforme GSS Media zbog neovlašćenog emitovanja emisija produkcije Grand je okončan još 3. septembra 2020. godine, pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Austrije a presudom se GSS Media obavezuje da prestane neovlašćenim emitovanjem Grandovog sadržaja.

Sudskom presudom im je takođe naloženo da omoguće uvid u finansijske podatke, kako bi se utvrdio iznos stečen neovlašćenim emitovanjem te kako bi sud odmerio odgovarajuću naknadu štete u korist Grand-a, kao i da na svojoj internet stranici objave vest o presudi.

Imajući u vidu da GSS Media nije postupila po naređenju suda da dostavi finansijske podatke i objavi presudu, sud je u više navrata izricao novčane kaznu GSS Media i ovlašćenom licu kao meru zbog neizvršenja presude. Obzirom na to da je sada dostignut maksimalni iznos novčane kazne, sledeća mera koju će sud izreći je prinudno privođenje i pritvor ovlašćenog lica do ispunjenja obaveza predviđenih presudom.

BONUS VIDEO: Izjava Gorana Mileusnića nakon presude za ubistvo njegovog sina

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar