Foto:Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Austrijski sudovi doneli su još jednu meru protiv kompanije povezane sa srpskim Telekomom u borbi protiv piraterije. Zbog nepoštovanja sudskih naloga kompanija GSS Media je do sada u nekoliko navrata kažnjena sa više od 1.531.500,00 evra. Ukoliko ne izvrše odluku suda, GSS Media biće kažnjena sa dodatnih 100.000,00 evra, dok će ovlašćeno lice kompanije, gospodin Saša Petrović, biti pritvoren.

Spor Granda i platforme GSS Media zbog neovlašćenog emitovanja emisija produkcije Grand je okončan još 3. septembra 2020. godine, pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Austrije a presudom se GSS Media obavezuje da prestane neovlašćenim emitovanjem Grandovog sadržaja.

Sudskom presudom im je takođe naloženo da omoguće uvid u finansijske podatke, kako bi se utvrdio iznos stečen neovlašćenim emitovanjem te kako bi sud odmerio odgovarajuću naknadu štete u korist Grand-a, kao i da na svojoj internet stranici objave vest o presudi.

Imajući u vidu da GSS Media nije postupila po naređenju suda da dostavi finansijske podatke i objavi presudu, sud je u više navrata izricao novčane kaznu GSS Media i ovlašćenom licu kao meru zbog neizvršenja presude. Obzirom na to da je sada dostignut maksimalni iznos novčane kazne, sledeća mera koju će sud izreći je prinudno privođenje i pritvor ovlašćenog lica do ispunjenja obaveza predviđenih presudom.

Bonus video: Požar u okolini Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar