Goran Milašinović, poternica, Interpol
Goran Milašinović na poternici Foto: Interpol

Sudija za istragu nakon saslušanja odredio je pritvor do 30 dana Goranu Milašinoviću i Ivanu Čarapiću, koji su pre tri dana uhapšeni u podgoričkom naselju Mareza. Oni su sprovedeni u Istražni zatvor.

To je Vijestima potvrdio Milašinovićev pravni zastupnik, advokat Miloš Vuksanović, navodeći da im se na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Milašinović, član grupe kradljivaca dragulja „Pink panter“ i njegov prijatelj, uhapšeni su nakon što ih je policija razoružala.

Iako su iz Uprave policije nakon hapšenja nezvanično kazali da je Milašinović pre nego su mu stavili lisice na ruke vređao bivšu suprugu Enu Milašinović, pretio njoj i njenoj kumi, a potom je i povredio, on se sumnjiči samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Milašinović je po­ve­zan sa bandom kradljivaca dragulja “Pink pan­te­ri”, po­zna­tom po spek­ta­ku­lar­nim kra­đa­ma širom sve­ta.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Za njim je Kipar pre nekoliko godina raspisao crvenu poternicu zbog pljačke draguljarnice, ali toj državi nije izručen jer Crna Gora sa njima nema potpisan sporazum.

Pre četiri godine uhapšen je zbog pljačke filijale Prve banke u Beranama.

Njegova bivša supruga Ena, kćerka je Gorana Sokovića, člana narko-grupe Darka Šarića.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar