Foto: MUP Hrvatske/Privatna arhiva; dragan Mujan/Nova.rs

Prijatelji Mateja Periša (27), koji su se zajedno sa njim veselili u noći između 30. i 31. decembra u beogradskom klubu "Gotik" nakon čega je nestao, pre samo dva meseca su doživeli tragediju kada im je nastradao drug.

Ovo je u razgovoru za „Slobodnu Dalmaciju“ kazao jedan od poznanika nestalog Splićanina.

Foto: MUP Hrvatske

„Neće momci ništa da pričaju. Povukli su se u sebe. Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gde im je prijatelj, a pre dva meseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako za izdržati“, rekao je sagovornik Slobodne Dalmacije ne ulazeći u detalje tragedije.

Prijatelji nestalog mladića vratili su se u Hrvatsku nakon što su poligrafski testirani. Oni su, podsećamo, kobne večeri bili sa Perišem u Beton hali, a zatim su, videvši da se ne javlja duže vreme, nestanak prijavili policiji 31. decembra oko 18.00 časova, od kada traje potraga.

Zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera policija je uspela da odgonetne šta se sa njim dogodilo nakon što je izašao iz „Gotika“. On je, kako smo mogli videti, trčao okolnim ulicama u majici kratkih rukava. Potom se, na jednom od snimaka, vidi kako silazi ka reci kod restorana Savanova. Upravo je tu tokom jučerašnjeg dana bila skoncentrisana potraga.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare