Miloš Nilović, Foto: Facebook

Ponovljeno suđenje Milošu Niloviću, koji je bio uhapšen u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. godine zbog neodzvoljenog nošenja pištolja, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu i već je formalno završeno.

Kako nije bilo novih dokaznih predloga ni tužilaštva ni odbrane, sud je zakazao izricanje druge po redu prvostepene presude za 11. maj.

Suđenje Niloviću je ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je početkom marta ukinuo prvostepenu presudu, kojom je Nilović bio oslobođen od optužbi za neovlašćeno nošenje pištolja sa okvirom u kome se nalazilo 14 metaka.

Pročitajte još:

Nilović je, kako tvrdi tužilaštvo, pištolj odbacio od sebe prilikom dolaska policije u restoran.

Istom odlukom Apelacioni sud je tada potvrdio presudu i pravosnažno osudio na tri i po godine zatvora Mitra Muratovića za nelegalno nošenje pištolja i ukupno 16 metaka u restoranu „Durmitor“ 1. juna 2017. godine. Njemu je u ovu kaznu uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora od godinu i 11 meseci.

U „Durmitoru“ je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, za koje su mediji pisali da su pripadnici „škaljarskog klana“.

Međutim, nakon istrage, na optužnici našli su se samo Muratović i Nilović, kao i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine, na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela s Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar