Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poznati advokat Božo Prelević kazao je u razgovoru za Nova.rs da je jasno da je centralna figura u slučaju privođenja vođe navijača Veljka Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe, Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Prelević smatra da je pad Belivuka posledica sukoba između levog i desnog saradnika Andreja Vučića, te da se predsednikov brat odlučio za onog koji sve rešava novcem. Sad otkriva da pod tim misli na ljude koji su poligrafom zaštićeni za ubistvo Olivera Ivanovića.

Prelević je istakao da je između saradnika koji sve rešava nasiljem, pod tim mislići na Belivuka, i saradnika koji sve rešava novcem, Andrej ipak izabrao ovog drugog.

Pročitajte još:

„Pod saradnikom koji sve rešava novcem mislim na ljude koji su poligrafom zaštitećeni za ubistvo Olivera Ivanovića. Za mene je krajnje indikativno zašto bi neko, na osnovu poligrafa, presudio da neko ne treba da se isporuči. Zašto to ne važi i za sve druge? S druge strane, svedoci smo da njihove firme dobijaju ogromne tendere, da su što se tiče puteva i u zemlji i u inostranstvu prvi. Kad se pogledaju njihove firme i vide prihodi, prosto ne možete a da ne vidite da su to ljudi kojima je krenulo baš za vreme ove vlasti“, kaže Prelević u razgovoru za naš portal.

Kako je Nova.rs pisala pre nekoliko dana, svih šestoro optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pojedinačno su se izjasnili da ne priznaju krivicu za dela koja im se pripisuju novom, trećom po redu optužnicom.

Tužilac je naveo da su “Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara i Silvana Arsović, od 2014. do dana ubistva 2018. u saradnji sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, koji su u bekstvu, i sa još dvoje okrivljenih, nepoznatih organima reda, delovali kao organizovana kriminalna grupa, postupali svesno i namerno da bi izvršili krivično delo teško ubistvo”.

Kako dalje navodi Božo Prelević, jasno je da su neki događaji na Kopaoniku i u Beogradu bili presudni u sukobu između dve grupe, odnosno saradnika s leve i s desne strane Andreja Vučića.

„Nakon toga je sam Aleksandar Vučić izjavio da država mora da se izbori s kriminalom, jer mu je bilo jasno koji nivo ozbiljnosti to zahteva. Vrlo brzo nakon toga imamo situaciju da Belivuk odlazi u Crnu Goru. Sve je to veoma čudno. Takođe, moram da napomenem, ako pogledate fotografije sa inauguracije, sa svetskog prvenstva, ne možete da kažete sad da ne znate ko su ta lica“, kaže Prelević.

Poznati advokat ističe i da je jasno da nakon sukoba leve i desne grupe bliske Andreju Vučiću, obe ne mogu da ostanu.

„Samo pitanje kako će se minimizirati ova šteta“, ističe advokat.

Andrej Vučić Foto:E-Stock_milos_rafailovic

Prelević se u razgovoru za naš portal osvrnuo i na aferu prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića, koja je aktuelna duže od mesec dana.

Pročitajte još:

„Moram da napomenem i da reči predsednika imaju težinu i Vučić to mora da ima na umu. Ne može da kaže da su vežbali upucavanje i pripremali atentat na njega. Pa je l uhapšen neko? Da li su presreli nekog? Da li su odustali? Pa šta se desilo? Ne može da nam stalno priča da je Srbija sigurna zemlja, a da svakih mesec dana govori da neko hoće da ubije predsednika. Ja ne volim da neko ubije mog predsednika, ja se s Vučićem ne slažem, ali ne volim da čujem da iko u mojoj zemlji želi da ubije bilo kod predsednika. Ali, takođe, ne volim da mi predstavnik političke vlasti svakih mesec dana govori da je neko hteo da ga ubije, pa je l neko procesuiran zbog toga“, kaže Prelević.

Prema rečima kriminologa Dobrivoja Radovanovića, o čemu je Nova.rs pisala juče, malo je verovatno da je iko spremao atentat na Aleksandra Vučića.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare