Gerasim Atanaskovic predsednik opstine Trstenik
Gerasim Atanasković predsednik opštine Trstenik Foto:Press centar UNS

Građevinski inspektor u opštini Trstenik Aleksandar Stanković napadnut je u petak u svojoj kancelariji od strane predsednika Skupštine opštine Trstenik Gerasima Atanaskovića, kaže za Nova.rs. Stanković objašnjava da je motiv napada bio to što je zatvorio jedno gradilište u Trsteniku, u vlasništvu Atanaskovićeve rođake.

Stanković priča za naš portal da je napadnut u svojoj kancelariji, za svojim radnim stolom

„Razlog zašto je nasrnuo na mene je taj što sam ja kao građevinski inspektor obustavio radove izvesnoj Jeleni A., za koju imam saznanja da su rođaci, jer je izvodila radovi mimo građevinske dozvole koja je takođe pod znakom pitanja“, objašnjava Stanković.

Pojašnjava da je pomenuta žena odstupila od te dozvole, a prijava je usledila od skupštine stanara jer je gradila objekat na 2 metra od njihovih prozora.

„Čim sam zatvorio gradilište, krenuli su razni pritisci na mene. Upozoravali su me da razmislim šta radim, da preispitam svoju odluku i tako dalje. Ta gospođa je u petak došla kod mene i pitala me zašto ne ukinem rešenje. Rekao sam da smatram da ne mogu da je pustim da radi mimo dozvole, posebno imajući u vidu da ugrožava tuđa prava. Bio je decidan da popustim, rekao mi je: Slušaj, ako ona to sruši, videćeš šta će da se desi. Vikao je, tražio je mog šefa, a pošto on nije bio u zgradi, došao je još jednom u kancelariju i rekao mi da ću od sad, u vezi sa tim predmetom, račune polagati njemu“, prepričava nam Stanković.

Pokušao je, kaže, da mu objasni da on nema ništa sa tim i da je za mene običan građanin, a to se sve odigravalo naočigled stranke, to jest njegove rođake koja je gradila sporni objekat.

„Rekao mi je da ću da vidim ko je on i izašao je napolje besan, verovatno jer pred rođakom nije ostvario ono što je naumio. A, onda je opet uleteo u moju kancelariju, uneo mi se u lice i rekao: Hoćeš da ustaneš? Ja sam ustao, a on me je uhvatio za majicu i pokidao mi dugmad. Tada sam se odbranio i izgurao sam ga napolje. U hodniku je ta žena napravila scenu, dozivala je obezbeđenje“, kaže Stanković.

Potom je, kaže, Atanasković pozvao policiju, predstavljajući sebe kao žrtvu napada. Ni Stanković nije čekao, pa je ubrzo nakon toga otišao u policiju, nameravajući da podnese krivičnu prijavu protiv njega.

„Prijavio sam ga za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, napad na službeno lice, trgovinu uticajem… Videćemo kakva će biti sudbina moje prijave, budući da godinama u ovom kraju slovi za lokalnog šerifa“, priča nam Stanković.

Atanasković: Neću da komentarišem

Gerasim Atanaskovic predsednik opstine Trstenik
Gerasim Atanasković predsednik opštine Trstenik Foto:Opština Trstenik/trstenik.rs

Redakcija portala „Nova.rs“ stupila je u kontakt i sa predsednikom Skupštine opštine Trstenik Gerasimom Atanaskovićem kako bi nam ispričao svoju stranu priče, međutim on ovaj događaj nije želeo da komentariše. Potvrdio nam je da je u petak bio u kancelariji inspektora Stankovića.

„Neću da vam kažem ništa, ne dajem nikakve izjave. To je sve sada na tužilaštvu i sve će ići svojim tokom“, kazao je kratko Atanasković.

Inače, Gerasima Atanaskovića je šira javnost upoznala nakon što je, sa skupštinske govornice, u direktnom televizijskom prenosu, rekao da muškarac može da bije ženu.

„Čovek može da bije ženu kad stavi so na sto i čovek može da bije ženu kad ne stavi so na sto“, glasila je sporna izjava, a to je na svom Fejsbuk profilu objavio odbornik Skupštine opštine Trstenik Mario Spasić koji je izbačen sa sednice zbog prigovora koji je uputio nakon izjave Atanaskovića.

Bonus video: U akciji Armagredon policija pohapsila pedofile po Srbiji

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare