ilustracija Foto:shutterstock By Cineberg; privatna arhiva

"Suprug je imao operaciju noge i kobnog dana sam mislila da je otišao kod lekara. Nekoliko sati kasnije sam saznala šta se dogodilo, da je ubio svoju ćerku... Nikada mi nije pričao o njoj tako da ne znam zašto je to uradio. Toliko mi je žao te žene.."

Ovim rečima za italijanske portale govorila je Roseta, supruga Stelia Čerkvenija (88) koji je sa dva hica iz pištolja u petak presudio svojoj ćerki Dorjani (60), a zatim izvršio samoubistvo. Tragična scena odigrala se u dvorištu ubijene žene i to na dan kada je proslavljala svoj rođendan.

Sukob oca i ćerke tinjao je 30 godina, a datira iz perioda kada je ubijena žena počela da se zabavlja sa poslovnim partnerom svog oca, Galdija Nikoletija, preduzetnika iz Padove. Kako je reč o starijem čoveku, njen otac se protivio toj vezi, zbog čega su njih dvoje pobegli.

Stelio Čerkveni se 2016. godine ponovo oženio sa Rosetom, staricom krhkog zdravlja koja je i sama šokirana svime što se dogodilo. Živeli su u kući nedaleko od gradske kuće, a Čerkveni je poznavao i Anu Mariju Cisin, gradonačelnicu, kojoj se požalio da je bolestan i star i da brine za suprugu Rosetu jer oseća da živ neće dočekati kraj godine.

Upravo ovi detalji naveli su karabinjere da ispitaju da li je jedan od motiva taj što bi, nakon smrti, svo nasledstvo supruga Roseta morala da deli sa ćerkom sa kojom je već 30 godina u sukobu.

Ardea, Rim, Italija, pucnjava, policija, uviđaj, uvidjaj, hitna pomoć, karabinjeri
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Mržnja prema ćerki na 60 stranica

Na licu mesta policija je pored tela oca i ćerka pronašla i njegov dnevnik u kom je na 60 stranica opisan njihov odnos. Italijanski portal corriere.it navodi da će istražitelji iskoristiti rukopis starca kako bi makar malo bolje imali uvid u narušene porodične odnose.

Do tada, policija je izvršila pretres kuće u kojoj je starac živeo i pronašla još oružja koje je imao u legalnom posedu.

Podsećanja radi, porodična tragedija odigrala se na kućnom pragu ubijene Dorjane, na proslavi njenog 60. rođendana. Nesrećna žena je, prema prvim tragovima sa lica mesta, pokušala da pobegne videvši da je otac izvadio pištolj i uperio u nju. Međutim, ispalio je dva hica koja su je pogodila u grudi i ona je preminula na licu mesta.

Čuvši da u dvorištu odzvanjaju hici, iz kuće je istrčao Dorjanin suprug i njegov sin, kog je dobio u prvom braku. Obojica su svedočili samoubistvu straca.

Bonus video: Hapšenje zbog pljačke užičke pošte

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar