Jelena Milošević Foto: Miljana Isailović

Prekršajni Apelacioni sud odbilo je kao neosnovanu žalbu Policijske uprave Niš na odluku niškog Prekršajnog suda da odbaci zahtev za sudsko odlučivanje o izdatom prekršajnom nalogu protiv okrivljene Jelene Milošević, predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) zbog navodnog protivzakonitog kretanja po kolovozu tokom ekološkog protesta 13. decembra prošle godine.

Milošević je za Novu.rs kazala da je Apelacioni sud utvrdio da je Prekršajni sud ispravno postupio kada je odbacio zahtev za sudsko odlučivanje jer podnosilac prekršajnog naloga, Policijska uprava Niš, nije u zakonskom roku od osam dana dopunila nalog i nije opisala prekršajnu radnju koja joj se stavlja na teret.

Ona je istakla da je danas dobila rešenje Apelacionog suda i da je zaprepašćena jer nije znala da se Policijska uprava žalila na odluku Prekršajnog suda.

„Pitam se na šta se troši novac građana, na to da Apelacioni sud odlučuje o nepropisnom kretanju po kolovozu? Veće Apelacionog suda je zasedalo, neko je pisao obrazloženje na tri strane, ljudi su radili, sve to košta“, naglasila je Milošević.

Prekršajni sud u Nišu Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Prema njenim rečima, Apelacioni sud je kao i Prekršajni sud potvrdio da je „major Petrović“ koji je potpisan u prekršajnim nalozima, nezakonito radio.

Dodala je da Prekršajni sud u Nišu još nije doneo konačnu odluku o prekršajnim nalozima koji su doneti protiv brojnih drugih građana Niša koji su takođe učestvovali u ekološkim protestima.

„Postupak koji se protiv mene vodi zbog navodnog organizovanja protesta još je u toku. Saslušana sam u Prekršajnom sudu i izjasnila sam se da nisam kriva. Tražila sam da na sudu bude saslušan „major Petrović“ koji je potpisnik i prekršajnog naloga protiv mene za nepropisno kretanje po kolovozu i zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog organizovanja protesta. Ključno je da utvrdimo kojim tačno metodama je izvesni „major Petrović“ utvrdio da sam se 4. decembra u 14.00 nalazila u ulici Nikole Pašića, jer nisam legitimisana“, izjavila je Milošević.

Ona je istakla da su postupci koji su pokrenuti pred Prekršajnim sudom u Nišu protiv učesnika protesta za nepropisno kretanje po kolovozu ili za organizovanje protesta „klasični politički procesi protiv neistomišljenika režima“.

BONUS VIDEO: Protest protiv Zakona eksproprijaciji i Rio Tinta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar