Foto: Privatna arhiva

Predsednici niškog odbora Stranke slobode i pravde Jeleni Milošević danas je stigao prekršajni nalog sa kaznom od 5.000 dinara zbog što se, kako je navedeno u nalogu, 4. decembra u 14.10 sati kao pešak kretala kolovozom u Ulici Nikole Pašića suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Milošević je za portal Nova.rs rekla da je toga dana učestvovala na ekološkom protestu, ali da je policija tokom ili nakon protesta nije legitimisala.

„Tada me nijedan policajac nije legitimisao, pa me zanima kojom metodom je policija utvrdila da je reč o meni. Kao „dokaz“ u prekršajnom nalogu navedena je „službena beleška komandira policijske ispostave Medijana majora policije Petrovića“, istakla je Milošević.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Naglasila je da će prekršajni nalog dostaviti Prekršajnom sudu u Nišu i tražiti da taj sud odlučuje o njenom slučaju, a tražiće i da joj bude dostavljena službena beleška policijskog funkcionera.

„Ova prijava je dokaz da je policija itekako bila prisutna na ekološkom protestu mada je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić tvrdio da nije, jer protest nije prijavljen, a policija „ne sme da bude saučesnik u protivpravnim, kriminalnim i ilegalnim aktivnostima““, kazala je Milošević.

Pravnom timu Stranke slobode i pravd, do sada se javilo desetak građana, protiv kojih su, uglavnom, podnete prekršajne prijave zbog „kretanja po kolovozu“ tokom ekoloških protesta.

Pripadnici Policijske uptrave Niš nakon prvog ekološkog protesta u tom gradu, održanom 4. decembra, nisu legitimisali i privodili učesnike protesta, ali jesu nakon drugog protesta 11. decembra.

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca iz Niša zbog nasilničkog ponašanja tokom protesta jer su udarili vozače koji su pokušali da prođu kroz blokadu na Bulevaru Nemanjića i u Ulici vojvode Mišića.

Bonus video: Kako je policija zastrašivala građane pred proteste

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare