Koha: Povučen nalog za hapšenje Milana Radoičića

Hronika 28. feb. 202119:25 > 19:49
Podeli:
Milan Radoičić Foto: N1

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića. Isti je bio osumnjičen da je počinio krivično delo "Učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe".

Odluka koju je obezbedila Koha doneta je 23. februara ove godine, dok je nalog za hapšenje izdat 14. avgusta 2020, prenosi Kossev.

„Sud je dana 19.02.2021, dobio zahtev za povlačenje naloga za hapšenje od strane Specijalnog tužilaštva datiran na 19.02.2021. godine, na osnovu toga što je, na osnovu podataka iz izveštaja Kosovske policije za umešanost osumnjičenog Milana Radoičića u izvršenje drugih krivičnih dela i činjenica da od trenutka izdavanja prvog naloga za hapšenje, osumnjičeni nije mogao da se dovede pred pravosudne organe, odnosno u Specijalno tužilaštvo, iz tehničkih i taktičkih razloga bolje istrage krivičnih dela, a za izvršenje kojih se sumnja da je u njih isti bio uključen“, kaže se u odluci.

Sud je dalje objavio da je nakon razmatranje i analize zahteva specijalnog Tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje osumnjičenog, utvrdio da je zahtev opravdan, osnovan i u skladu sa odredbama čl. 173 st. 3 KZRK-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar