Rada Trajković: Radoičić neka nevinost dokazuje u Prištini

Politika 04. Dec. 202015:06
Share:
Foto:N1

Moram da kažem da jako i svesno radim ono što radim, pokušavam da alarmiram javnost Srbije, da ubistvo Oliverovo ne padne u zaborav, s obzirom na to da sam i danas na suđenju videla svu logistiku, kazala bih i bezobzirnost Radoičića, koji je očigledno svestan podrške koju ima unutar sistema države i tom činjenicom hteo je na jedan način da mene ućutka, rekla je za Direktno.rs Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije, nakon što je danas bila u Palati pravde, oči u oči sa Milanom Radoičićem, potpredsednikom Srpske liste.

Radoičić, kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu protiv Trajković zbog povrede ugleda i časti.

Povezane vesti:

“Ono što me je posebno iznenadilo je da danas u Prištini počinje novo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića, i ukoliko se Radojčić osećao ugroženim, jer sam iznela da je učestvovao u organizaciji ubistva, najbolji način je bio da se pojavio u Prištini, i da tamo dokazuje svoju nevinost, nego što se pojavio u Beogradu i pokušavao da sa svojim advokatom Petronijevićem dokaže moju krivicu radi moje sumnje da je umešan”, rekla je Trajković.

Trajković je dodala, činjenicom da ima podršku unutar sistema, Radoičić je na jedan način pokušao da je ućutka, međutim, to mu nije pošlo za rukom.

“Pokušavao je da traži da mu odgovaram na pitanja, ja profesor, lekar, majka, koja je ceo život spasavala živote, da njemu odgovaram. Bilo bi ispod moje časti. Bilo je žestoko i trajalo je dugo”, rekla je za Direktno.rs Trajković, i dodala da je nastavak suđenja u martu.

Na današnje suđenje u Palati pravde osvrnuo se i advokat Vladimir Gajić, koji je u ovom postupku Trajković zastupa, i rekao da joj se divi.

“Danas u Palati pravde, oči u oči tužena Rada Trajković i tužilac Milan Radoičić. Bila je privilegija videti i čuti kako je neustrašivo hrabra Rada Trajković. Divim joj se”, napisao je Gajić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment