Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Apelacioni sud u Nišu odbio je kao neosnovane žalbe branioca okrivljenog i Višeg jvnog tužioca u Nišu i potvrdio rešenje Višeg suda kojim je potvrđena optužnica protiv okrivljenog Gorana Džonića iz sela Moravac zbog teškog ubistva i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a obustavljen krivični postupak protiv okrivljenog Stefana Džonića iz Moravca zbog teškog ubistva u pomaganju i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija – saopštila je danas ova pravosudna institucija.

Viši sud je optužnicu protiv Gorana Džonića potvrdio 28. decembra prošle godine ali se na nju žalio Džonićev branilac kao i VJT zbog odluke suda da se obustavi krivični postupak protiv Stefana Džonića. Nakon što je Apelacioni sud potvrdio optužnicu, biće zakazano pripremno ročište a zatim i glavni pretres. Više javno tužilaštvo je u optužnici za Džonića zatražilo doživotnu robiju.

Tročlana porodica Džonić nestala je u noći između 26. i 27. septembra prošle godine tokom povratka iz Moravca gde su boravili kod Goranove majke. Njihovo spaljeno vozilo pronađeno je u ataru sela Donja Trnava 2. oktobra 2021. godine a istog dana na obali Morave u ataru Moravca i njihova ugljenisana tela. Zbog njihovog ubistva uhapšen je Đokićev brat od tetke Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević iz Moravca koje je Džonić naveo kao saučesnike. Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu KPZ napustio i Džonićev sin Milan a nedavno se kući vratio i Stefan. Smatra se da je Džonić familiju likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Bonus video: Privođenje žene osumnjičenog ubice iz Aleksinca

Komentari

Svi komentari (0)