Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kumovi na rukama iznosili potrovanu decu, za najstarijeg sina Dragana Ametovića bilo je prekasno, on se nikada nije probudio, a potrovao ih je dim iz agregata koji je Dragan Ametović uključio jer im je isključena struja.

U jezivoj tragediji koja se dogodila juče kod Malog Zovrnika nastradao je dečak (9) koji se ugušio u porodičnoj kući Ametovića, a kuma porodice otkrila je jezive detalje ovog užasa. Naime, Katica Koljibabić kuma porodice prva se sa svojim suprugom pojavila na mestu nesreće i zatekla jeziv prizor, mrtvog dečaka i njegove prodice koja je ležala bez svesti u trošnoj kući.

Pročitajte još:

Dragan se sam, iako načetog zdravlja, brinuo o deci, a ima još sedmogodišnjeg sina i trogodišnju ćerkicu. Na svu muku sada ih je zadesila i velika tragedija. Prema rečima njihove kume Katice Koljibabić, prekjuče je Ametovićima zbog duga isključena struja, pa je Dragan uključio agregat, a inače, ima šporet i greju se na drva. Svi su spavali na spratu, otac u jednoj, a deca u drugoj sobi, dok je agregat bio u prizemlju.

„Oko pet sati, mene i supruga, živimo nekih stotinak metara od Ametovića, probudio je Draganov sedmogodišnji sin i rekao da su u kući svi mrtvi. Odmah smo otišli tamo, nažalost, stariji dečak je već bio mrtav, kum Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života. Suprug je stariju devojčicu našao na podu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge, a mlađu je uzeo u naručje i doneo kod nas. Zvali smo policiju i Hitnu pomoć“, navodi potresne detalje Katica za Kurir.

Loznica nastradao dečak Foto:Screenshot/RTS

„Njima je isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac. On je uključio agregat da bi imao struju u kući i ubacio ga je u donju prostoriju. Kuća nema odžak, samo neke cevi, pa se dim negde verovatno provukao i počeo da ih guši u snu. Tragedija, šta drugo da kažem“, priča uznemireno Katica, kod koje su sada smešteni najmlađi članovi porodice Ametović.

Ona objašnjava i da se Draganov sedmogodišnji sin probudio i kad je video šta se dešava, on je sa sprata kroz prozor skočio na fotelju koja se nalazi ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć.

Dragan Ametović se sam brinuo o deci, a kao da nije bilo dosta što je ovaj čovek spletom okolnosti ostao nepismen, završio je samo dva razreda osnovne škole, nego mu je na vrat život natovario bolest zbog koje je morao na operaciju stomaka, pregurao je dva infarkta, a na sve to ga je napustila supruga kad su počeli njegovi zdravstveni problemi, zbog kojih nije više mogao da obavlja poslove kojima je prehranjivao porodicu. Vest o tragediji odjeknula je ovim krajem, a svi se nadaju da će se otac i ćerka oporaviti i da ova već velika nesreća neće biti još veća. Inače, upućeni u sudbinu porodice kažu da je Dragan požrtvovan otac i da se najbolje što je mogao u tako teškim uslovima starao o deci.

 

BONUS VIDEO: Požar u soliteru u Novom Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)