Milenko Kostić Foto: printscreen/YouTube/TELEVIZIJA LAV plus

Apelaciono tužilaštvo odbilo je zahtev za izuzećem čačanskog Višeg javnog tužilašta u slučaju tužbe Stanimira Prelića Caneta, koji je podneo krivičnu prijavu protiv vlasnika i direktora preduzeća "Auto - Čačak" Milenka Kostića za telesne povrede nastale u prostorijama te firme oktobra prošle godine, kaže za Nova.rs Prelićev pravni zastupnik Milan Minja Stanojević.

„Kostić u Čačku nikada ne može biti osuđen, jer je u njegovom vlasništvu više od polovine tog grada. I sami znate da je Više javno tužilaštvo odbilo prvu prijavu uz obrazloženje da je moj klijent mogao da se povredi padom, odnosno udarcem u neki deo nameštaja što je suludo“, kaže Stanojević. Prema njegovim rečima, takođe, nije obavljena nijedna istražna radnja koja je trebalo da bude sprovedena, niti su uzete izjave od učesnika ovog nemilog događaja, odnosno Prelića i Kostića.

Pročitajte još:

„Čak je lekar koji je dao mišljenje u ovom postupku napisao u izveštaju da je moglo biti u pitanju samopovređivanje nepažnjom mog klijenta što je nečuveno, ali je i dodao da je mogao biti udaren flašom kao što i jeste“, tvrdi Stanojević. On ističe da je Kostić visoko pozicionirani član SNS te da njemu niko ne može ništa jer je, kako navodi i „vlasnik čačanskog suda“. Prelićev advokat, takođe, podseća da je nakon ovog incidenta Milenko Kostić Kole tužio Stanimira Prelića za lake telesne povrede, a u lekarskom nalazu je bilo navedeno da je imao obilno krvarenje i veliku posekotinu.

„Međutim, osokoljen odbijanjem tužbe protiv njega povukao je i svoju, što samo po sebi govori koliko je bio u pravu“, ironično kaže Stanojević. On dalje navodi da ga je prilikom jednog ročišta Kostić pitao kako može da tvrdi da je vlasnik suda kada petnaest godina nije ušao u tu instituciju, a Stanojević mu je odgovorio da je valsnik brojnih zgrada u Čačku u koje nikada nije kročio.

Sa druge strane Milenko Kostić kaže za Nova.rs da su netačni Stanojevićevi navodi, da nikada nije bio član nijedne partije, niti je vlasnik suda, kao ni polovine Čačka.
„Mi smo se na sudu dogovorili da se tužbe sa obe strane povuku. Ja i Cane se znamo sto godina i zaista mi nije u interesu da gubim vrema i razvlačim se po ročištima. Ne želim da se petljam sa tim“, izjavio je danas Kostić za naš portal.

Podsećamo, dvojica bivših predsednika Fudbalskog kluba Borac iz Čačka, pivrednici Milenko Kostić Kole i Stanimir Prelić Cane, potukli su se u firmi „Auto – Čačak“ u Konjevićima 8. oktobra prošle godine. Kostić je Prelića primio na ranije zakazan razgovor. Tokom razgovora došlo je do svađe, a potom i fizičkog obračuna, o čemu je portal Nova.rs već pisao. Slučaj je odmah prijavljen Policijskoj upravi Čačak, a očevici su dali izjavu o incidentu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare