Uroš Panić Foto: Instagram/uros__panic__/Privatana arhiva/brt PHOTO / Alamy / Profimedia

Vožnja suprotnom kolovoznom trakom, ruganje policiji, zaustavljanje vozila znakom "stop" koji koriste policajci i bahaćenje po beogradskim klubovima - samo su neke od stvari na koje imaš pravo kada imaš jaka "leđa". Pojedinim ljudima je po svemu sudeći dozvoljeno da se otvoreno bahate, samo zato što pripadaju porodičnoj lozi "bitnih" ljudi povezanih s državnim funkcionerima. To se najbolje može videti na primeru Uroša Panića, sina Petra Panića Pane, navodnog kuma predsednika Aleksandra Vučića.

Na crnogorskim portalima odjeknula je vest o prekršajnoj prijavi budvanske policije protiv Beograđanina Uroša Panića (24) zbog bahate vožnje suprotnom trakom u centru grada. Kako se navodi u prekršajnoj prijavi, Panić je u noći između petka i subote u 3.40 sati iza ponoći u centru Budve divljao kolovoznom trakom namenjenom za kretaje vozila iz suprotnog smera, zbog čega je kažnjen novčano sa 300 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Uroš Panić je sin Petra Panića, poznatijeg kao Pana, kog mediji povezuju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su u kumovskim vezama. Pana je široj srpskoj javnosti poznat odranije, što zbog sukoba za zakonom, što zbog poznanstva s ljudima iz vrha države. Tako su se neretko na društvenim mrežama pojavljivale njegove fotografije sa javnim ličnostima, u prvoj liniji sa političarima.

Podsetimo, vlasnik auto-perionice u Zemunu Dejan Videnović ispričao je ranije za KRIK da ga kriminalac Petar Panić Pana reketira i mesecima mu onemogućava da uđe u svoj lokal.

Ovakva dahatost porodice Panić poprima novi nivo, tako da se u pomenuti slučaj otete perionice uključuje i Panićev sin Uroš. Uroš Panić je na svom Instagram storiju objavio najblaže rečeno zabrinjavajuć snimak, na kom se najpre vidi fotografija računa za registraciju. Panić je uz fotografiju računa, koji pokazuje iznos od 300.000 dinara za plaćenu uslugu registracije, objavio i komentar: „Jel video neko skuplju registraciju nekad?“.

Na drugom video snimku koji je objavljen, jasno se vidi Videnovićeva perionica, i nepoznati mladić koji, po svemu sudeći, obija ulazna vrata.

„Lepa reč i gvozdena vrata otvara“, bio je natpis na sledećoj objavi na kojoj se vidi muškarac kako obija Videnovićevu perionicu. Ubrzo nakon ove objave, Uroš Panić je promenio privatnost svog profila, pa su sada samo njegovi pratioci u mogućnosti da vide njegovu objavu.

Uroš Panić Foto: Instagram/uros__panic__

Bahata vožnja i ugrožavanje bezbednosti

Uroš Panić srpskoj javnosti je poznat po bahatom ponašanju, koje demonstrira na ulicama Beograda. Na velikom broju video snimaka koje nesebično objavljuje, vidi se kako vozi skupocene automobile velikom brzinom, znatno preko ograničenja, ignoriše policiju, a neretko i snima službenike MUP dok ga legitimišu i ismeva ih. Sudeći po tome koliko ovakvo ponašanje dugo traje i da je javnost sa njim upoznata preko mnoštva snimaka na internetu, stiče se utisak da niko ne želi ili nema dovoljno hrabrosti da u sklopu svojih ovlašćenja stane ovakvom ponašanju na kraj.

Na jednom od video snimaka koje je objavio na TikToku vidi se mladi Panić kako sa policijskom palicom po gradu zaustavlja automobile i autobuse. I to je samo jedan u nizu video snimaka kojim pokazuje svoju nedodirljivost.

@urospanic___ ♬ Klac - Buraz Djans

Pored toga, u još jednom video objavljenom na istoj društvenoj mreži, Panić se sa svojim prijateljima ruga pripadnicima MUP-a, dok nastavlja da divlja. U automobilu se vidi i flaša viskija, te postoje i izgledi da pored svega, konzumira i alkohol u toku vožnje.

@urospanic___ ♬ original sound - Urospanic98

TikTok profil Panićevog sina prepun je sličnih snimaka, na kojima se trkaju automobilima, divljački voze, ali i iz provoda, gde se često može videti snimak polivanja skupocenih satova još skupocenijim flašama šampanjca.

Protiv Panića su godinama podnošene krivične prijave za prebijanje, iznude, nedozvoljeno nošenje oružja, ali se čini da je on nedodirljiv jer mnogi od postupaka nisu stigli do suda, neki su zastareli, a u nekoliko slučajeva kažnjen je sa svega nekoliko meseci robije

Svoj položaj Panić duguje jakim političkim vezama, posebno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali i sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, predsednikom Izvršnog odbora SNS-a Darkom Glišićem i Goranom Vesićem. Pojedini mediji ističu i da je Panić zapravo kum Vučiću.

Takođe, KRIK je pisao kako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izdavao lekarske nalaze Paniću, kako bi on mogao da odlaže suđenja.

BONUS VIDEO: Bahata vožnja po trim stazi Košutnjak

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram