Foto: Ivan Dinić/Nova S

Nakon jučerašnjeg incidenta na suđenju u Advokatskoj komori Beograda između advokata Vladimira Beljanskog i Čedomira Kokanovića, advokat Beljanski kaže da se nije radilo o običnom "polivanju vodom", već o napadu na njega i na disciplinskog tužioca od strane Kokanovića.

„Advokat Kokanović je napao mene i disciplinskog tužioca. Nisam došao u fizički kontakt sa njim, ali očekujem da će biti podignuta optužnica. Protiv njega se inače vodi oko 10 postupaka u Advokatskoj komori Beograda, a pre nekih nedelju dana je objavio i pozive na ubistvo predsednika Advokatske komore Srbije, tako da se radi o problematičnom kolegi“, kaže za Nova.rs advokat Beljanski.

Na pitanje kakav mu je utisak sada, nakon jučerašnjeg incidenta, da li je sve moglo da se okonča drugačije, Beljanski kaže da mu je utisak da je Kokanović odavno trebalo da izgubi licencu zbog takvog ponašanja.

Advokati, voda
Foto: Privatna arhiva

Podsećanja radi, za Novu.rs juče je o ovom događaju govorio i advokat Čedomir Kokanović rekavši da je tokom suđenja došlo do incidenta kada ga je advokat Beljanski polio vodom.

„Neprijatna je stvar generalno što se ovo desilo jer mi advokati se žalimo da ima veliki broj nerazrešenih slučajeva napada na advokate, i kritikujemo državu zbog toga, a onda mi međusobno napravimo ovakvu jednu stvar u našoj komori, te tako, na neki način, sebi umanjujemo pravo da kritikujemo državu“, kazao je za Nova.rs advokat Kokanović.

Čedomir Kokanović Foto:N1

Kako je pojasnio, nije bilo nikakve tuče, već je došlo do incidenta kada je advokat Vladimir Beljanski njega i njegovog pravnog zastupnika polivo vodom.

„Imamo situaciju gde neko nekoga poliva vodom jer mu na suđenju kaže nešto u vezi sa suđenjem. Advokati, koji su svaki dan po prirodi posla suočeni sa suprotstavljenim mišljenjima, treba da budu profesionalci i da ne pribegavaju bilo čemu što nije usmena ili pisana reč“, kazao je Kokanović za Nova.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar