Porodica ubijene Kristine čeka presudu: Ovo što se desilo nas je uništilo

Podeli:
Kristina Kaplanović Foto:Privatna arhiva

"Neću dolaziti na izricanje presude, ovo što se desilo, našu porodicu je uništilo", kaže za Nova.rs Stanislav Kaplanović, otac Kristine (20), koja je smrtno ranjena 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe "NIS Petrol" u Velikom Mokrom Lugu. Podsetimo, Viši sud danas će izreći prvostepenu presudu Milošu Srebriću, koji se tereti za ubistvo mlade devojke.

Porodica ubijene Kristine godina čeka pravdu. Pored svih okolnosti koje su pratile suđenje, Kaplanovići sumnjaju da će osumnjičenom za zločin biti izrečena maksimalna zatvorska kazna.

Pročitajte još:

„Neću dolaziti na presudu, imam nekih problema, pa neću moći. Nadam se da će mu biti izrečena maksimalna kazna, ali kakvo je vreme – čisto sumnjam. Za ove četiri godine su se mnoge stvari izdešavale, koje mi uopšte jasne, da budem iskrena, više nemam ni snage da ih razumem. On je mene i moju porodicu uništio. Od svih,, ostali smo supruga, mlađa ćerka i ja“, kaže za naš portal Kaplanović.

Kako navodi, na izricanju presude biće prisutan njegov advokat.

„Doći će naš zastupnik. Neće dolaziti ni mlađa ćerka, ne bih da se potresa više, mislim da je bilo dosta svih ovih godina“, ističe otac ubijene devojke.

Podsetimo, suđenje Milošu Srebriću, optuženom za ubistvo Kristine Kaplanović iz Nove Varoši, trebalo bi da bude okončano danas u Višem sudu u Beogradu.

Ovaj slučaj od samog početka izaziva veliku pažnju i buru u javnosti, što zbog brojnih nelogičnosti koji ga prate, tako i zbog novih saznanja koja se pojave s vremena na vreme i bace potpuno novo svetlo na ceo zločin.

Tako je krajem novembra 2019. godine Više javno tužilaštvo u Beogradu, od najpre jednog optuženog kome se trenutno sudi za ubistvo Kaplanovićeve, istragu proširilo na još jednu osobu, odnosno Stefana Rokvića, sina biznismena Danijela Rokvića, koji je oženjen sa pevačicom Dijanom Janković.

Miloš Srebrić i Stefan Rokvić, Foto:Privatna arhiva/Facebook

Rokvić je tada priveden na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu zbog sumnje da je pomogao optuženom Srebriću nakon ubistva radnice pumpe. Međutim, on je nakon saslušanja u tužilaštvu pušten na slobodu, iako je istraga protiv njega još uvek u toku. Potez pravosudnih ornana bio je utoliko čudniji jer tužilaštvo, nakon hapšenja Rokvića, nije tražilo od suda da obustavi postupak protiv Srebrića i predmet, zbog novih okolnosti vrati u istražnu fazu.

Sečeni snimci kamera

Tako je samo nekoliko meseci nakon ovog preokreta, dogodio se još jedan sredinom januara ove godine. Naime, na glavnom pretresu pregledani su snimci nadzornih kamera na pumpi u vreme zločina. Osim što pojedini delovi video-zapisa ne postoje, ostatak je oštećen, odnosno sečen. Pa tako, najbitnijih pet minuta i 10 sekundi, tokom kojih se ubistvo desilo i koji bi mogli da rasvetle ceo slučaj – ne postoje.

Pročitajte još:

Pomenuti video-snimci sa sigurnosnih kamera koje su sudu dostavili MUP i NIS samo su dodatno otežali ovaj postupak. Takođe, od 12 kamera sa pumpe, snimci postoje tek od broja 4. Kamere broj 1, 2 i 3 nigde nema, odnosno ne postoje. Ipak, još interesantnije je i to što na upotrebljivim snimcima, koji gledaju na mesto na kojem se desilo ubistvo, fale pojedini delovi u vremenu između 22.24 i 22.36 sati.

Inače, još jedna čudna okolnost pratila je ovo suđenje. Tako je bivši radnik pumpe Darko Stankov, koji je tog 25. maja 2017. radio na pumpi sa ubijenom Kristinom, ispričao je ranije na sudu da je povodom ovog događaja dobijao pretnje putem telefona, zbog čega mu je dodeljana policijska zaštita.

„Neko me je pozvao telefonom, nije se predstavio i rekao mi da pazim šta pričam“, rekao je tada Stankov, dodajući da mu je nepoznata osoba nakon toga i fotografisala automobil.

Podsetimo, radnica Kristina Kaplanović smrtno je ranjena 25. maja 2017. godine tokom pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu. Tog dana napadač je, naoružan pištoljem, upao na pumpu i od radnika, među kojima je bila i nastradala Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima, napadaču je pištolj opalio i pogodio Kaplanoviću. Nesrećna devojka je posle nekoliko dana preminula u bolnici od posledice ranjavanja. Srebrić, koji je inače od ranije poznat policiji, sve vreme negira krivicu tvrdeći da je u vreme ubistva bio sa suprugom u vikendici.

BONUS video: Delta soj se širi Grčkom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar