Foto: privatna arhiva

Suđenje Milošu Srebriću zvanom Flekica, koji je optužen da je tokom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu 2017. godine ubio radnicu i studentkinju Kristinu Kaplanović (19), odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu jer je nemoguće držati propisanu distancu u sudnici zbog koronavirusa.

U ovom postupku, sem Srebrića, sudi se i Stefanu Rokviću, sinu biznismena Daniela Rokvića, koji se tereti za neprijavljivanje dela.

Današnji pretres odložen je zbog koronavirusa, odnosno jer u sudnici nije bilo moguće držati propisanu udaljenost između prisutnih. Tužilac je zatražio da se pretres ne održi zbog zaštite zdravlja svih prisutnih, sa čijim se predlogom usaglasila i odbrana optuženih.

Pretres je pomeren za 9. septembar.

Podsetimo, Miloš Srebrić tereti se da je tog 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu. Kaplanovićeva je preminula u bolnici nakon nekoliko dana borbe.

Krajem prošle godine, pojavio se novi osumnjičeni u ovom postupku, Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljanje krivičnog dela. Postupak protiv Rokvića i Srebrića je spojen i njima se sudi zajedno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram