Foto: Srdjan Ranković

Na zgarištu kineske robne kuće i nekadašnjeg "Jugodrva" u Obrenovcu pronađeni su ostaci jedne žrtve požara, dok se za drugom još uvek traga. Čiji su ostaci pronađeni biće poznato tek nakon forenzičkog ispitivanja, a suprug jedne od stradalih žena svakodnevno obilazi mesto nesreće, kako bi dobio bilo kakvu informaciju.

Ivana Đurović, ćerka nestale žene iz tragičnog požara u Obrenovcu, kaže za portal Nova.rs da se oseća jako loše i da je njen otac trenutno na licu mesta i čeka nove informacije.

Na terenu se nastavlja detaljna pretraga unutrašnjosti potpuno izgorelog objekta kineske robne kuće u Obrenovcu.

Nakon forenzičkog ispitivanja biće saopšteno ime pronađene žrtve požara.

Pročitajte još:

„Mene je pozvala jednom inspektorka i rekla da imamo stpljenja i da je zub ono što ne nestaje ili barem neki deo nakita, da će nešto biti nađeno i da to može potrajati. Ja sam rekla da možemo da čekamo i dve, tri nedelje samo da se nešto nađe, ali mi sada sumnjamo u to. Da je bila firma iz Šapca koja je želela da se sav taj šut i pepeo odnese jer tu nema šta da se traži. Ovde možete videti samo vatrogasce i nikoga više i ne znam na koji način kada se ovo nosi se može pronaći delić neke osobe, meni to nije jasno. Jer ja, nažalost, odavno nemam poverenje u sistem ove zemlje i mogu da verujem da je moguće sve. Meni je strašno da sam ja morala da dam izjavu dok sam čekala šta se desilo sa telom moje majke, to nisam mogla ni u horor filmu da zamislim“, rekla je ranije Ivana Đurović.

Prošlo je tačno nedelju dana od ogromnog požara u kom su dve ženske osobe nestale, dok je njih šest povređeno.

Sam proces započinjanja pretrage terena je potrajao jer ulazak u sam objekat nije bio moguć ranije, zbog opasnosti da se tržni centar uruši i time ugrozi živote vatrogasaca. Najveći problem predstavljao je masivni metalni krov, a koji specijalno vozilo postepeno uklanja još od petka popodne.

Podsetimo, u kineskoj robnoj kući prošlog četrvtka u 10:40 časova, u Ulici Miloša Obrenovića u Obrenovcu, izbio je požar koji je zahvatio jedan sprat, a u gašenju učestvovalo je 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila. Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.

BONUS VIDEO: Obrenovac – uklanjanje krova sa spaljenog tržnog centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar