Foto: Srdjan Ranković

Nakon četiri dana od stravičnog požara u Obrenovcu, kada je u potpunosti izgorela kineska robna kuća, a danas vatrogasci ulaze u sam objekat i započinju potragu za osobama koje se vode kao nestale u požaru. Dve žene se vode kao nestale, iako je na samom početku postojala informacija da je u pitanju samo jedna nestala žena, radnica koja je radila u izgoreloj robnoj kući.

Sam proces započinjanja pretrage terena je potrajao jer ulazak u sam objekat nije bio moguć ranije, zbog opasnosti da se tržni centar uruši i time ugrozi živote vatrogasaca. Najveći problem predstavljao je masivni metalni krov, a koji specijalno vozilo postepeno uklanja još od petka popodne.

Pročitajte još:

Podsetimo, u kineskoj robnoj kući u četvrtak u 10:40 časova, u Ulici Miloša Obrenovića u Obrenovcu, izbio je požar koji je zahvatio jedan sprat, a u gašenju učestvovalo je 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila. Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.

Foto: Srdjan Ranković

Gašenje i dogašavanje trajalo je i više od 24 časa. Još niko nije zvanično saopštio šta je uzrok požara, to će biti moguće tek kada vatrogasci uđu u sam objekat i sprovedu istragu, što do sada nije bilo moguće zbog bezbednosti.

Kako se do sada sumnjalo, požar su izazvale ili novogodišnje lampice i drugi svetleći ukrasi koji su, prema rečima očevidaca, stalno bili uključeni, ili pirotehnička sredstva.

BONUS VIDEO: Obrenovac – uklanjanje krova sa spaljenog tržnog centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar