Danas je u prostorijama Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali brojni članovi porodice i prijatelji preminulog muftije Muamer efendije Zukorlića kao i aktivisti i funkcioneri Stranke Pravde i Pomirenja. Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da porodica ima osnovanu sumnju da veruje da rahmetli muftija Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Zukorlić je tokom svog obraćanja medijima naveo da je porodica nakon smrti bivšeg muftije Muamera efendije Zukorlića uzorak krvi poslala na adresu dve referentne laboratorije u inostranstvu, i da je na osnovu pristiglih rezultata od strane jedne laboratorije utvrđeno da je u krvi preminulog muftije pronađena velika količina teških metala, dok je druga laboratorija utvrdila da je na osnovu analize uzorka utvrđeno da je do smrti došlo najverovatnije zbog trovanja hranom.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Porodica Zukorlić u narednim danima pokrenuće istragu po ovom pitanju kako bi se ovaj slučaj što prije rešio.

Ove tvrdnje i ranije su se spekulisale u javnosti, i među građanima Novog Pazara, ali do sada se porodica nije nijednom oglasila po ovom pitanju.

Bonus video: Novi Pazar posle smrti Muamera Zukorlića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)