Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Nakon sastanka srpske i hrvatske policije povodom nestanka i potrage za Matejom Perišem (27), koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra, hrvatska policija će ponovo razgovarati sa Periševim prijateljima kada se za to steknu uslovi.

Periš je, podsećanja radi, kobne večeri sa grupom prijatelja bio u klubu „Gotik“ u beogradskoj Beton hali, nakon čega je nestao. Sigurnosne kamere su ga usnimile kako trči beogradskim ulicama, ali ne i šta se tačno dogodilo nakon toga.

Zbog toga su u Srbiji bili i policajci iz Hrvatske koji bi trebalo da pomognu srpskim kolegama u ovoj istrazi. Tako je hrvatski „Jutarnji list“ objavio da će hrvatska policija, u dogovoru sa srpskom, ponovo održati razgovore s Matejevim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu čim to bude bilo moguće, imajući u vidu da su oni po povratku u Hrvatsku bili pozitivni na kovid 19 i trenutno se nalaze u izolaciji.

Antonio Gerovac, čelni čovek kriminalističke policije koji je na čelu delegacije hrvatske policije boravio u Beogradu vezano za potragu za nestalim Matejem Perišem (27), s obzirom na velikio interesovanje medija, daće u podne izjavu za novinare.

Matej Periš Foto: MUP Hrvatske

Inače, u ponedjeljak je hrvatsku delegaciju primio i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, a u utorak je održan niz sastanaka i operatvnih dogovora, a na jednom od njih bio je i otac nestalog Mateja, Nenad Periš.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar