Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

I dok se danima spekuliše o dešavanjima u klubu "Gotik", u kome je poslednji put viđen Splićanin Matej Periš (27), prema saznanjima portala Nova.rs kobne večeri došlo je do izvesnog incidenta zbog droge, međutim on nije imao veze sa ekipom momaka iz Hrvatske.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je u noći između 30. i 31. decembra došlo do izvesnog incidenta unutar lokala, zbog čega je jednu devojku izbacilo obezbeđenja, za naš portal očevidac događaja ispričao je šta se u tim trenucima zapravo dešavalo u „Gotiku“.

Beton hala, Savski kej, šetalište ispred kluba Gotik, nesatli Splićanin, Matej Periš
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prema rečima izvora, veče je teklo uobičajeno sve dok se u nekom trenutku nije stvorila pometnja zbog jedne devojke. Kako očevidac navodi, tačna je informacija da je do incidenta došlo zbog narkotika, ali to nije imalo veze sa ekipom momaka iz Splita, koji su se te večeri provodili s nestalim Matejem.

„Jedna devojka je izvadila beli prah, pretpostavljam da je kokain u pitanju, i počela da crta po stolu sa karticom za prevoz. Osoblje lokala odmah je intervenisalo i alarmiralo obezbeđenje, koje je devojku izvelo iz lokala. Devojci je čak krenula i krv iz nosa, koju je pokušavala da zaustavi maramicama. Ipak, ona nije bila u društvu momaka iz Splita, niti je imala ikakve veze sa njima. Bila udaljena od njih i za stolom sa svojim društvom“, kaže izvor portala Nova.rs.

Matej Peris
Matej Periš Foto:Screenshot/Instagram/matejperis

Informacije o incidentima u samom klubu, ali i ispred bilo je i na početku januara, kada je prijavljen nestanak Splićanina. Naime, na Jutjubu se 1. januara pojavio video-zapis zabeležen ispred „Gotika“. Na njemu mladić, za kog se veruje da je Perišev prijatelj, objašnjava šta se dogodilo kobne večeri i ističe da je došlo do izvesne tuče.

#related-news_1

„Ovo je ulaz u klub, tu smo bili, tu je ta neka kamera, to verovatno ne radi“, rekao je mladić.

Zatim je dodao: „Da je upao, evo ima tamo brod, mogao je tamo izaći. Ako je upao svojom voljom, ako mu se desilo nešto…“, rekao je.

Zatim se osvrće na ono što se kobne večeri događalo ispred kluba „Gotik“. Okreće kameru telefona ka stepenicama ispred kluba i govori: „Ta druga tuča kad je bila, ona je bila tu ispred“.

Ipak, o kamerama iz kluba se nije puno saznalo. Nenad Periš, otac nestalog mladića, pre nekoliko dana je za portal Slobodna Dalmacija izjavio da kamere u „Gotiku“ kobne večeri nisu radile. Pretpostavlja se da bi one mogle da rasvetle šta je tačno dovelo do nestanka mladića.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, nestanak Splićanina u Beogradu uznemirio je region. Potraga za Matejem ušla je u 12. dan, a zasad nema informacija koje bi mogle da objasne pod kojim se okolnostima desio nestanak.

***

BONUS video: Rekonstrukcija nestanka Mateje Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram