Vidovdanska Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog policiji da identifikuje i utvrdi ko je i na koji način provalio u stanove zapečaćene zgrade u Vidovdanskoj 2a na Vračaru, koja se letos obrušila. Da su stanovi opljačkani, utvrdili su iseljeni stanari koji su tokom vikenda na Kalenićevoj pijaci prepoznali svoje stvari koje su bile izložene na tezgama i kod uličnih preprodavaca.

Pročitajte još:

Stanari su odmah obavestili policiju koja je izašla na teren i konfiskovala stvari za koje su stanari tvrdili da pripadaju njima. Preprodavci su tvrdili da su pogrešili, dok je jedna žena priznala da je pirotski ćilim kupila tog jutra od preprodavca. Kada su stanari obišli zgradu utvrdili su da su lopovi provalili u sve stanove, uključujući i one urušene i da su iz njih izneli sve što im je došlo pod ruku.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zasad nije poznato kada su se pljačke dogodile, jer niko od stanara iz okolnih zgrada nije video ništa neobično. Stanari su ogorčeni zbog svega što se dogodilo, posebno što su im u stanovima ostale gotovo sve stvari jer su prilikom iseljavanja poneli samo najneophodnije.

Foto: Čitalac Nova.rs

Koliko su lopovi bili drske potvrđuje i obijački alat koji je pronađen pored ulaznih vrata u stanove, a posebno je neverovatno to što su bez ikakvog straha šetali po zgradi koja bi u svakom trenutku mogla da se potpuno obruši.

Tužilaštvio koje već vodi istragu protiv investitora koji su izazvali urušavanje zgrade, izdala je policiji nalog da pronađe razbojnike i utvrdi sve okolnosti ovih događaja.

Goran Vesic
Goran Vesić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, zgrada u Vidovdanskoj 2a na Crvenom krstu urušila se sredinom jula, a nakon nekoliko dana u temeljnu jamu na susednoj parceli, strovalio se i drugi sprat. Stanari su odmah iseljeni i smešteni u stanove Grada na Voždovcu, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić obećao je da će za godinu dana dobiti nove stanove na mestu starih, koji će biti potpuno srušeni.

Ni posle četiri meseca radovi na rušenju, a kamoli izgradnji nisu otpočeli, a istragom su obuhcvaćeni samo investitori, ali ne i opštinski i gradski službenici koji su morali da kontrolišu izgradnju.

Bonus video: Radnik i stanari Vidovdanske 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar